Ce trebuie să faci cu cartofii noi, înainte de a-i pune la prăjit. Așa vor avea o crustă aurie și crocantă, gustul e irezistibil

Rețetă foarte simplă și delicioasă
Ce trebuie să faci cu cartofii noi, înainte de a-i pune la prăjit. Așa vor avea o crustă aurie și crocantă, gustul e irezistibil

Cartofii noi prăjiți au un gust deosebit. Foarte mulți oameni abia așteaptă să se găsească în comerț pentru a-i prepara așa cum știu mai bine. Vei afla de mai jos un truc genial pentru a-i face să aibă crustă aurie și crocantă.

Cum să pregătești cartofii noi pentru prăjit. Vor avea un gust minunat

Tot ce ai nevoie: un kilogram de cartofi noi mici, sare de mare, baie de ulei.

Mai întâi de toate cartofii noi trebuie curățați. Este o muncă destul de dificilă, dar care, în final, merită. Există însă mai multe trucuri de ajutor în această situație.

Vezi și – Cum cureți ușor și rapid cartofii noi. Trucul banal care îți va ușura munca, doar așa vei proceda de-acum încolo

Există persoane care înainte de a curăța cartofii noi preferă să îi pună puțin la fiert deoarece coaja se va îndepărta mai ușor. Ulterior, după ce i-ai curățat și tăiat, pune cartofii în apă rece, cu o lingură generoasă de sare grunjoasă. Se lasă în apă pentru 10 minute. După acest timp, se iau cartofii și se pun în baia de ulei încinsă și se lasă la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute. Spre final, se poate mări flacăra pentru ca aceștia să prindă crusta crocantă.

La final, pot fi mâncați simpli sau ca garnitură pentru un pui la rotisor sau alte tipuri de carne, în funcție de preferințe.

Rețetă de cartofi noi la cuptor

Dacă vrei să încerci varianta de cartofi noi la cuptor, îți spunem mai jos o rețetă foarte simplă.

Ai nevoie de:

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 legătură mărar verde
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță rozmarin uscat sau o crenguță verde
  • 3-4 linguri parmezan ras
  • 2 linguri ulei
  • un cub de unt
  • 2-3 căței de usturoi

Mai întâi se spală foarte bine cartofii cu apă rece și cu partea abrazivă a unui burete de vase. Nu se curăță de coajă, ci doar se îndepărtează pămîntul de pe ei. Se taie cartofii în jumătăți sau sferturi, în funcție de cât de mari sunt. Se pun cartofii într-o tavă și peste el se adaugă sare, piper, boia dulce, rozmarin, unt topit, ulei și usturoiul tocat mărunt. Se amestecă foarte bine astfel încât condimentele să fie distribuite uniform. La final se adaugă parmezanul ras și tava se pune la cuptor. După 30 de minute se verifică cu o furculiță pentru a vedea dacă sunt gătiți la interior. Se adaugă mărar proaspăt peste ei și se servesc cu salată sau sos.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *