Ce vopsea acoperă cel mai bine firele albe. Cum o alegi pe cea potrivită, e important să știi asta

Poți acoperi firele albe dă păr fără a folosi o vopsea din comerț. Ai putea să încerci metode naturale care pot pigmenta eficient firele de păr
Ce vopsea acoperă cel mai bine firele albe. Cum o alegi pe cea potrivită, e important să știi asta

Firele albe de păr pot deveni o problemă pentru orice femeie trecută de prima tinerețe. Pentru a rezolva această problemă, nu trebuie neapărat să apelezi la ajutorul unui specialist. Poți folosi anumite ingrediente chiar în casa voastră.

Metode naturale de acoperire a firelor albe

Poți acoperi firele albe de păr fără a folosi o vopsea din comerț. Ai putea să încerci metode naturale care pot pigmenta eficient firele de păr.
Multe persoane se străduiesc, însă, să le ascundă, deși firele albe nu mai sunt de multă vreme considerate inestetice, mai ales că mai multe vedete de talie internațională adoptă look-ul natural, grizonant. Dar dacă nu te simți confortabil cu părul grizonant, există o serie de soluții la îndemână pentru acoperirea firelor de păr albe

Citește și: Amestecul natural cu scorțișoară care te scapă de firele albe. Adio, păr cărunt

Ce vopsea acoperă cel mai bine firele albe. Evit-o pe cea din comerț!

Vopseaua de păr din comerț sau mersul la coafor pentru acoperirea fierelor albe pot fi soluții simple. Multe sortimente de vopsea conțin un amestec de chimicale dăunătoare, care pot pune sănătatea în pericol, mai ales dacă suferi de alergii sau ai scalpul foarte sensibil.

Ce vopsea acoperă cel mai bine firele albe
Ce vopsea acoperă cel mai bine firele albe

Pentru a reduce riscurile la care te expui atunci când folosești vopsea din comerț, poți încerca unele dintre metodele naturale de acoperire a firelor albe.

Citește și: Ce se întâmplă dacă stai prea mult cu vopseaua pe păr. Pericolul la care te expui

Ce vopsea acoperă cel mai bine firele albe. Ce soluții banale ai la îndemână

Cafeaua

Cafeaua poate să nuanțeze firele de păr albe, oferindu-le o culoare maronie, ideală pentru femeile care au părul șaten sau castaniu.

Pentru asta, amestecă o cană de cafea mult mai tare decât o bei deobicei, cu o jumătate de cană de balsam de păr sau un ulei ( migdale sau măsline)

Aplică amestecul obținut pe părul spălat și uscat. Lasă masca să acționeze în jur de o oră, apoi clătește-ți părul.

Ceaiul negru

Ceaiul negru are un efect similar cafelei atunci când e aplicat pe păr. Prepară o cană de ceai negru foarte tare, din 6-8 pliculețe, apoi amestec-o cu o jumătate de cană de ulei de măsline. Aplică această mască pe părul curat și las-o să acționeze preț de o oră, apoi clătește.

CiteȘte și: La cât timp trebuie vopsit părul, de fapt. Ce se întâmplă dacă te vopsești de două ori în aceeași zi? Greșeala uriașă făcută de multe femei

Henna

Henna este folosită de secole întregi pentru pigmentarea părului, însă poate fi eficientă și în îndepărtarea mătreții. Pentru a prepara această vopsea de păr pe bază de henna pentru a acoperi firele albe ai nevoie de următoarele ingrediente:

1 lingură de iaurt

1 lingură de pudră de amla

1 cană de pudră de henna

Zeama de la o lămâie

Amestecă toate ingredientele într-un recipient, apoi acoperă și lasă vopseaua să stea cel puțin două ore. Aplică apoi vopseaua din henna pe păr, acoperă-ți capul și las-o să acționeze cam 6 ore. Spală-ți apoi părul așa cum o faci de obicei. După 12 săptămâni poți repeta experiența.

Aceste metode mai sus menționate sunt la îndemâna oricui și nu sunt nocive. De altfel și specialiștii recomandă să eviți vopseaua din comerț.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Fiica Andreei Marin, într-o rochie extrem de scurtă
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *