De fiecare dată când ne îndreptăm spre un miros îmbietor de plăcintă, suntem transportați în zilele fericite ale copilăriei, când așteptam cu nerăbdare pe lângă mamele noastre pentru a scoate din cuptor acele delicioase minunății și a ne bucura de o bucată savuroasă de plăcintă. Cu trecerea timpului, dorim să recreăm aceste delicii, așa că astăzi îți vom arăta cu ce să ungi plăcinta pentru a reda gustul copilăriei.
Cu ce trebuie să ungi plăcinta de mere
Așa cum poți anticipa, prepararea unei plăcinte cu mere nu este deloc complicată, dar include mici trucuri care fac diferența între un desert obișnuit și o delicatesă deosebită.
Astfel, îți recomandăm să optezi pentru un aluat bogat în unt, deoarece îl va face mai ușor de întins și îi va conferi un gust remarcabil. Alege mere tari și dulci pentru a obține o textură plăcută și un gust minunat.
Adaugă scorțișoara și nucșoara în compoziție, indiferent de rețeta folosită, pentru a obține un gust intens și plin de savoare care îți va aduce aminte de sărbători și nu te zgârci atunci când adaugi făina pentru a obține o textură plăcută.
Sarmalele reprezintă una dintre cele mai iubite mâncăruri tradiționale, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Indiferent de regiune sau de preferințe, acest preparat continuă…
Însă, unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi faci înainte de a introduce plăcinta la cuptor este să o ungi cu puțin ou. Acest lucru va oferi plăcintei o crustă crocantă și o culoare aurie perfectă, ceea ce va încânta ochiul și papilele gustative deopotrivă.