Cum a ajuns Mihai Ghiță să prezinte emisiunea „În oglindă” de la Kanal D. „Proiectul a fost făcut pentru altcineva” VIDEO EXCLUSIV

Mihai Ghiță: „Toată lumea mă întreabă dacă plâng”
Cum a ajuns Mihai Ghiță să prezinte emisiunea „În oglindă” de la Kanal D. „Proiectul a fost făcut pentru altcineva” VIDEO EXCLUSIV

Mihai Ghiță prezintă una dintre cele mai emoționante emisiuni, „În oglindă”, care va trece din online pe tv , urmând a fi difuzată la Kanal D2, noul post de televiziune din România care se lansează duminică – 2 aprilie.  Culmea este că acest format nu era pregătit pentru el, Mihai Ghiță povestind în exclusivitate pentru EGO.ro că a ajuns să-l prezinte printr-o întâmplare.

Ce se întâmplă la filmările pentru „În oglindă”: „Într-adevăr plâng, dar preferăm să nu arătăm aceste momente”

Întâmplarea a fost una de bun augur, căci, în timp ce credea că a văzut totul în cadrul emisiunii „Asta-i România!” pe care o prezintă la Kanal D, Mihai Ghiță recunoaște că „În oglindă” i-a oferit adevărate lecții de viață.

Citește și: Mihai Ghiță nu se mai poate bucura de sărbători: „Când ne moare copilăria, ne moare toată bucuria” EXCLUSIV

„Toată lumea mă întreabă dacă plâng la interviurile de la „În oglindă”. Adevărul-adevărat este că într-adevăr plâng, dar preferăm să nu arătăm aceste momente. Adică unele momente sunt atât de emoționante și pentru mine, dar nu ăsta este scopul producției, să se focuseze atenția pe mine, ci pe povestea invitatului. Dar sunt momente care mă emoționează atât de tare încât nu am cum să mă abțin. Până la urmă eu nu am acceptat emisiunea ca să joc un rol și nu am de gând să joc un rol în fața oamenilor pentru că ei vin sinceri să-și spună povestea”, ne-a povestit vedeta Kanal D, mărturisind că în momentul de față abia așteaptă să stea de vorbă cu un nou invitat, de la care să învețe alte lecții de viață.

„Cred că ar fi o chestie super ipocrită ca oamenii aceia după ce vin și îmi spun toată viața lor, de când s-au născut până în momentul în care noi ne întâlnim, eu să mă duc efectiv afară și să încep să râd, sau să beau o cafea. E logic să fie așa. Unii oameni mă încarcă pozitiv, unii negativ, dar nu că ei vor. Dar e un proces. Oamenii ăștia cumva mă șlefuiesc pe mine. Adică vezi tu, oamenii se schimbă prin durere. Când ți-e bine nu te schimbi. Poveștile astea pe care eu le primesc cumva pe mine mă schimbă. Și pe oamenii de acasă când le ascultă. Noi nu suntem o emisiune care își propune nimic altceva decât să schimbe ceva. Dacă un simplu om ascultă un lucru care îi va schimba ceva în viață, înseamnă că noi ne-am atins scopul”.

Citește și: Mihai Ghiță, impresionat de poveștile invitaților „În oglindă”. „Am plâns de foarte multe ori. Și cameramanul plângea. Este mai mult decât poți duce” EXCLUSIV

„Cred că și vocea m-a ajutat să fac proiectul ăsta”

Pe lângă modul în care reușește să pună întrebările, dar mai ales cum să interacționeze cu invitații lui, Mihai Ghiță mai are o calitate care îl ajută să-i sensibilizeze pe cei din jur.

„Cumva cred că și vocea m-a ajutat să fac proiectul ăsta. Eu le mulțumesc producătorilor că au avut încredere în mine. Inițial am spus NU. Eu nu trebuia să prezint „In oglindă”. Eu am mers cumva la o probă, printre alții. Acest proiect mi s-a potrivit mie mănușă. Când am ajuns acolo cumva mi-au zis că este proiectul meu, că eu trebuie să-l fac. Dar nu trebuia să fie al meu, el a fost făcut pentru altcineva”, a mai povestit Mihai Ghiță pentru EGO.ro, completând că nu i se datorează totul lui, ci echipei cu care lucrează de atâția ani.

„În spatele acestor interviuri senzaționale se află o echipă minunată de oameni. Nu pot să-mi aloc eu drepturi întotdeauna, sunt oameni muncitori, producători excepționali, dar mai ales sunt oamenii care acceptă să vină în fața camerei și să-și spună povestea”.

Cum a ajuns Mihai Ghiță să prezinte emisiunea „În oglindă” de la Kanal D
Mihai Ghiță, în platoul de la Kanal D

Nu o judecă pe Ana Morodan

După cum singur afirmă, emisiunea asta este ca un „pansament” chiar și pentru el, nu doar pentru invitații care i se destăinuie ca unui psiholog. Recunoaște că și-a schimbat complet percepțiile, dar mai ales a învățat să asculte oamenii înainte să-i judece. Astfel că, în momentul de față, când toți apropiații se dezic de Ana Morodan, prezentatorul încearcă să-i fie alături. Nu încearcă să-i ia apărarea, ci poate doar să-i facă pe cei care aruncă cu pietre să privească dincolo de aparențe.

„Ce am învățat eu din această emisiune este să nu mai arunc cu piatra. Pe mine m-a schimbat foarte mult ca om. Îți dau și un exemplu din viața noastră de zi cu zi. Eu, în trecut, după o știre de genul „Ana Morodan…” probabil că aș fi blamat-o. Acum de exemplu aș vrea să stau de vorbă cu Ana Morodan. Știi de ce? Pentru că dacă privești o singură părticică din viața cuiva judeci omul. Dacă nimeni nu înțelege că Ana Morodan, de exemplu, a avut o mamă care a murit de multiple forme de cancer, i-a murit în brațe, Ana trăiește singură de la 14 ani, trece printr-o tragedie personală.

Citește și: Dramele care i-au marcat viața Anei Morodan: „A fost îngrozitor să văd așa ceva”. Confesiunile dureroase

Adică nu întotdeauna cât vezi decăderea unui om trebui să vezi și povestea din spate. Când îi vezi povestea ajungi să nu mai dai cu piatra și să lași, în decăderea lui, să își vadă de viața lui. Noi asta încercăm la „În oglindă”. Nu e treaba noastră să educăm, dar să rugăm oamenii să-i lase pe ceilalți să fie așa cum sunt ei, să nu mai judece”, a mai declarat prezentatorul TV.

De altfel, are de gând ca și în următorul sezon al emisiunii să aibă invitați cât mai diverși, din toate domeniile și categoriile, tocmai pentru ca toți cei de acasă să se regăsească cu poveștile lor.

„Mulți m-am întrebat de ce chem oameni atât de diverși. Aș vrea să înceteze cu această falsă valorizare a oamenilor. Pe mine nu mă interesează cine poposește pe canapea, toți oamenii au valoare. De la o femeie de serviciu, până la o soprană, toți oamenii vor veni câtă vreme au să spună o poveste. Eu îi întreb câtă bogăție au. Să înceteze să mai scrie punând întrebărea „ce caută nu știu cine”. Eu nu fac emisiuni pentru academicieni, eu nu vreau să chem academicieni, vreau să vină oameni care au învățat măcar o lecție în viața asta și să o dea mai departe. Nu contează că au două clase, contează dacă au învățat lecția”, a concluzionat acesta pentru EGO.ro, telespectatorii putând să-l urmărească din 9 aprilie la Kanal D2 în fiecare duminică de la ora 22.00.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
8 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Femeile strălucitoare ale zodiacului, apreciate pentru sufletele lor de aur
8 zodii încep săptămâna în forță. Orice își propun vor reuși
6 zodii vor fi martore la schimbări astrale semnificative, fiecare moment fiind o oportunitate de...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *