Cum arată casa din România care are propria cascadă în curte. Este unică în lume

Are o frumusețe rară.

În vecinătatea Mănăstirii „Corbii de Piatră,” amplasată în satul Jgheaburi din comuna Corbi din județul Argeș, se găsește o locuință care dispune de o cascadă în propria sa curte. Cunoscută sub numele de „căsuța albastră,” această atracție este vizitată anual de mii de turiști care doresc să se bucure de peisajul uimitor și locurile pline de legende fascinante.

Cum arată casa adorată de turiști

Ei bine, în această locuință unică din țara noastră a locuit Maria Vlădescu, cunoscută și sub numele de „gospodăria mamei Uța.” Această casă este deosebită și se remarcă prin prezența unei cascade naturale în grădină, considerată unică pe glob.

Cum arată casa din România care are propria cascadă în curte
Casa din România care are propria cascadă în curte

 

Astfel, că în prezent, nepoata Mariei Vlădescu și soțul ei, Nicolae Sescioreanu, sunt cei care se ocupă de întreținerea acestui minunat loc. De asemenea, Nicolae servește și drept ghid turistic pentru vizitatorii care vin să admire frumusețea cascadei naturale.

Citește și: Locul superb din România unde apa e caldă până toamna târziu. Peisajele sunt de vis, iar intrarea e gratuită

Vizitele sunt gratuite

De asemenea, dacă aveți în plan și dumneavoastră să vizitați acest loc unic și minunat, vă informăm că accesul la „căsuța albastră” și la cascada din curte este gratuit pentru vizitatori. În plus, cascadă are o înălțime de 10 metri, iar cuplul are intenția de a păstra totul în starea sa actuală, deși au primit oferte de a vinde acest loc unic.

Totodată, turiștii au posibilitatea să exploreze și să se bucure de priveliștea uimitoare a acestui loc, dar și de legendele care vin la pachet odată cu prezența în locul în care se spune că mai demult trăiau uriașii.

Te poate interesa și: Cele mai frumoase plaje sălbatice din România. Locuri superbe, unde poți să mergi dacă vrei o vacanță liniștită

Ce spun legendele

Pe lângă cascada minunată, turiștii mai pot observa în spatele casei, un perete masiv de calcar despre care se spune că ar putea reprezenta o fosilă de uriaș. În plus, legenda locală susține că în această zonă ar fi trăit uriași cu mult timp în urmă.

Această formațiune de piatră, asemănătoare unui os de uriaș, a fost descoperită cu 44 de ani în urmă de către Ioan Andreescu, un profesor local. Acesta se bucura de liniștea grădinii și venea des acolo pentru a citi și a studia rocile.

Vezi și: Locul superb din Europa care îți dă 30.000 de euro să te muți acolo. Priveliștea îți taie respirația

Forma sa amintește de un os de uriaș, iar specialiștii care au prelevat probe au concluzionat că nu se poate atribui unui om. Există diverse ipoteze, inclusiv cea că în zonă ar fi trăit uriași de șase-șapte metri înainte de Potop, conform mărturiei lui Nicolae Sescioreanu, potrivit Adevărul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *