Cum arată casa lui Florin Piersic din Cluj-Napoca. E situată într-o zonă bună: “N-am spus nimănui”

Actorul locuiește într-un cartier din centru

Scris de: Daoud Andra

06 Dec. 2023

Florin Piersic apare din ce în ce mai rar în spațiul public în ultimii ani. Actorul s-a retras la Cluj-Napoca, orașul său natal, și se bucură de liniște, alături de soția lui. Cum arată casa lui Florin Piersic de pe malul Someșului și de ce și-a dat în judecată vecina, în urmă cu mai mulți ani.

Casa lui Florin Piersic de la Cluj-Napoca

De câțiva ani, maestrul Florin Piersic s-a retras din lumina reflectoarealor, iar aparițiile sale sunt din ce în ce mai rare. Actorul în vârstă de aproape 88 de ani locuiește la Cluj-Napoca, împreună cu soția sa, Anna Torok, dar nu a renunțat la marea lui dragoste: teatrul. Casa în care stau cei doi se află într-un cartier din centrul orașului și judecând după aspect, a fost renovată recent.

În 2008, actorul și-a dat în judecată vecina care locuiește la parter, spunând că aceasta ocupa abuziv o încăpere care ar fi trebuit să fie pivnița casei. În ciuda acestui aspect, Florin Piersic se simte cel mai bine acolo, fiind orașul lui natal. Mai mult, se bucură de simpatia vecinilor, care spun că strada ar trebui să își schimbe numele în ”Florin Piersic”.

Citește și: Pensia rușinoasă pe care o are Florin Piersic. Câți bani primește după 60 de ani de carieră

”Eu am dăruit tuturor numai lucruri frumoase, am dorit să înnobilez pe toţi cei care sunt în jurul meu, să le transmit gânduri frumoase, bune. N-am spus nimănui nici ‘du-te mai încolo’, n-am dat cu subsemnatul niciodată despre niciun coleg sau prieten sau neprieten de-al meu, am fost întotdeauna un urmaş demn al părinţilor, al mamei mele, pe care nu doar că am iubit-o, am adorat-o. Mama mea a fost o sfântă.”, spunea actorul, în urmă cu ceva timp, pentru Mediafax.

Cum arată casa lui Florin Piersic de pe malul Someșului și de ce și-a dat în judecată vecina, în urmă cu mai mulți ani.
Florin Piersic locuiește într-o casă cochetă, împreună cu alte două familii

Care este locul său de suflet din România

La aproape 88 de ani, Florin Piersic nu poate sta departe de scena teatrului. Chiar dacă a rărit aparițiile televizate, actorul continuă să urce pe scena de la teatru și să-i bucure pe spectatori cu prestațiile sale. Spectacolul ”Străini în noapte”, în care joacă alături de Medeea Marinescu, are peste 1.280 de reprezentații până acum și se bucură în continuare de succes.

În paralel, actorul are un recital intitulat ”Nu întreba câți ani am”, care este cartea sa de vizită. De 1 Decembrie, Florin Piersic a dat un interviu pentru Observator, în care a spus că este foarte legat de țara sa și că are câteva locuri de suflet aici.

”Sunt foarte legat de ţara asta. Sunt foarte legat de oamenii cu care mă întâlnesc, pe care îi iubesc, şi mai ales de cei care sunt buni. Doresc ca oamenii din jurul meu să fie buni. Să fie aşa cum îmi doresc eu să fie şi aşa cum îmi doresc eu să fiu până în ultima zi a vieţii mele.

Citește și: Femeia care a fost marea dragoste a lui Florin Piersic. De câte ori a fost căsătorit celebrul actor

Dacă aş putea, din nou, m-aş întoarce pe Strada Bolintineanu, numărul 10, în Cluj, unde locuiam cu părinţii mei, să fiu din nou cu ei, acolo, la cină. Să mâncăm, să ne bucurăm, să o îmbrăţişez pe mama mea şi să-i spun: tu ai fost, eşti şi rămâi sufletul meu. Asta aş fi dorit, dacă aş fi avut o maşină a timpului.

Toate locurile din România sunt în sufletul meu, dar trebuie să spun că Bucovina, pentru mine, este locul în care am copilărit şi în care părinţii m-au dus până la vârsta de 22 de ani. Gândiţi-vă că, până la 22 de ani, eu nu am văzut marea. N-am ştiut ce e aia să mergi la mare, dar mergeam în Bucovina, la rudele mele, la unchii mei, la nepoţii pe care i-am crescut pe lângă mine. Am cunoscut locuri grozave acolo, în Bucovina.”, a mărturisit actorul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Gheboasă, cel mai romantic interviu în luna dragostei!
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *