Dacă ai gătit mai multă carne de pui, friptură, grătar sau șnițele și ți-a rămas și pentru a doua zi, nu o arunca. Fie poți transforma bucățile de carne în alte feluri delicioase de mâncare, fie servești friptura, ca atare, reîncălzită. Pentru acest lucru trebuie să ții cont de câteva sfaturi de depozitare și de încălzire a fripturii de pui.
Reguli de care să ții cont când reîncălzești friptura de pui
Unul dintre felurile de mâncare cel mai greu de reîncălzit este cea care conține carne de pui. Nu contează dacă este mărunțit , întreg sau feliat, întotdeauna riscăm ca atunci când îl reîncălzim, să fie uscat. Pentru a evita această situație neplăcută, cea de a mânca pui uscat , îți arătăm cum să procedezi pentru a te bucura mereu de mâncarea preferată cu pui.
1. Pregătirea fripturii de pui
Pentru a reîncălzi friptura de pui, a doua zi, trebuie să fii atent când o gătești. Întotdeauna când ai de-a face cu alimente perisabile, spălarea mâinilor și folosirea ustensilelor de bucătărie curate sunt o necesitate. În special carnea crudă se poate contamina, surprinzător de rapid și, astfel, devine toxică. Carnea insuficient gătită nu trebuie reîncălzită. Când gătești, asigură-te că temperatura cuptorului este potrivită pentru a găti complet interiorul fripturii. Temperatura recomandată pentru prepararea cărnii de pui, la cuptor, este de aproximativ 180 de grade Celsius. Pentru a verifica dacă friptura este complet gătită, folosește un termometru pentru bucătărie. La interior, friptura de pui trebuie să aibă temperatura de 75 de grade.
Vezi și Cum să prăjești un pui ca să nu rămână crud la interior. Ce e esențial să faci, regula de aur
Odată cu venirea toamnei, posesorii de câini și pisici se confruntă cu una dintre cele mai puțin plăcute provocări ale sezonului: năpârlirea. Această schimbare sezonieră…
Cumpărarea unei saltele noi poate părea un proces simplu, dar în realitate implică o serie de decizii importante care trebuie luate cu grijă. Dacă te…
2. Păstrarea fripturii de pui
- După ce s-a răcit la temperatura camerei, poți pune carnea de pui gătită într-un recipient etanș, de preferat din sticlă sau plastic alimentar, și să o pui în frigider. Este recomandat să consumi carnea de pui în termen de 3-4 zile de la gătire.
- Dacă vrei să păstrezi carnea de pui gătită pentru o perioadă mai lungă de timp, poți să o congelezi. Pune carnea într-un recipient etanș pentru congelare, de preferat în porții mici, și pune-l în congelator. Carnea de pui gătită poate fi păstrată la congelator timp de 2-3 luni. Pentru a o decongela, las-o la temperatura camerei timp de câteva ore sau în frigider peste noapte.
3.Încălzirea fripturii de pui
- Dacă ai o porție mică de carne de pui, o poți încălzi rapid în cuptorul cu microunde. Pune carnea de pui într-un recipient mic și acoperă-l cu un capac sau cu folie de aluminiu. Apoi, încălzește la puterea maximă timp de 1-2 minute, verificând periodic dacă carnea este încălzită uniform.
- Dacă ai mai multă carne de pui și vrei să o încălzești în cuptor, începe prin a preîncălzi cuptorul la 175-200 grade Celsius. Pune carnea de pui într-o tavă, adaugă o cantitate mică de apă și acoperă tava cu folie de aluminiu. Apoi, lasă carnea de pui să se încălzească timp de aproximativ 20-30 de minute sau până când temperatura internă a cărnii ajunge la cel puțin 75 de grade Celsius.
- O altă opțiune este să încălzești carnea de pui într-o tigaie. Încălzește tigaia pe foc mediu, adaugă puțin ulei și apoi pune carnea de pui. Lasă carnea să se încălzească timp de câteva minute, întorcând-o periodic, până când este încălzită uniform și are o crustă crocantă.
Vezi și Trucul pentru a reîncălzi șnițelele dezvăluit de cei mai iscusiți bucătari. Așa nu își vor schimba deloc gustul
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!