Dana Rogoz, despre regulile pe care le are pentru copiii săi, Vlad și Lia, atunci când vine vorba de tehnologie: „Nu le-am interzis accesul” VIDEO EXCLUSIV

De ce nu i-a luat fiului său un telefon mobil

Dana Rogoz și Radu Dragomir trăiesc o poveste de iubire de mulți ani și au reușit să își construiască o familie frumoasă, bucurându-se de doi copii, Vlad și Lia. Actrița ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre cum se raportează micuții ei la tehnologie. Aceasta a explicat de ce nu a simțit să îi cumpere un telefon fiului său momentan.

Dana Rogoz, detalii despre copiii săi

Dana Rogoz a explicat că nu le-a interzis copiilor săi accesul la tehnologie, însă timpul este unul limitat. Cu Lia este mai ușor, însă Vlad se află la o vârstă în care trebuie să se folosească de telefoanele mobile ale părinților pentru diferite teme:

“Au vârste diferite, în primul rând. Evident că lucrurile stau diferit. Vlad are 10 ani, Lia are 3 ani, evident că au conținut diferit la care se uită. Nu le-am interzis accesul nici la telefon, nici la televizor, însă nu au gadget-urile lor. La Vlad, deși are colegi care au deja telefon mobil, nu mi s-a părut necesar să aibă telefon. Dacă au nevoie, ne cer nouă.

Vlad e în altă etapă, are anumite teme pe care le primește pe diferite aplicații, trebuie să citească cărți în limba engleză. Tehnologia a intrat în viața lor și nu este ceva de care să ne îngrozim! Chiar cred că poate să fie folosită înțelept. La Lia este, într-adevăr, mai simplu: “Nu mai merge, s-a stricat!”. Încă crede acest lucru, iar televizorul poate să fie oprit.

Cu Vlad, în schimb, e clar pus cronometrul, are 30 de minute pe zi, o oră în weekend. Uneori renunță singur la cele 30 de minute! Am avut o regulă la care tot revenim, într-o perioadă a funcționat foarte bine. Când avea mai mult timp avea voie la gadget-uri timp de 30 de minute dacă citea 30 de minute înainte. A citit foarte multe cărți!”

Ce i-a spus fiului său despre telefonul mobil

Totuși, Dana Rogoz i-a explicat fiului său de ce nu are nevoie de un telefon mobil în momentul de față. Vlad a primit un ceas de la părinții săi, pe care îl folosește în vacanțe, pentru un plus de siguranță. În schimb, el este luat de la școală de vedetă sau tatăl lui, astfel că momentan actrița a punctat că nu este simțită nevoia unui altfel de gadget:

“La școală nu au voie, cei care au telefoane mobile trebuie să le lase undeva. I-am explicat că în anumite familii poate că telefonul este necesar, poate că părinții sunt despărțiți și trebuie să comunice. Sunt regulile fiecărei familii! La noi nu este necesar. Dacă la un moment dat se va întoarce singur de la școală, iar când o să crească o să simțim nevoia unui telefon ca să ne sune, să ne spună că este în siguranță, OK, vom discuta atunci!

Îl ducem noi la școală, îl luăm noi, nu simte nevoia unui telefon. Are un ceas pentru vacanțe, prin care putem să îl urmărim. Îi oferă un plus de siguranță și de independență! Dacă vrea să meargă mai departe de noi îi zic: “Sigur, e OK! Dacă e, ne găsim!”. E un fel de plasă de siguranță mai mult psihică. Nu vreau să îi transmit că lumea e îngrozitoare și nu se poate mișca până la magazinul din colt.

Noi o făceam și nu cred că lumea e mai rea sau mai periculoasă decât era când eram noi mici! Cred că suntem puțin mai speriați. Pentru situații de genul, când o să fie cazul, în clasele mai mari, să se întoarcă singur de la școală probabil o să introducem și un telefon. Altfel, nu îi văd rostul! Are aplicațiile de la școală instalate pe telefonul meu, al lui Radu, dar și pe tableta din casă.”

Citește și: Dana Rogoz revine în televiziune? Blondele celebre cu care ar bate palma: “Nu este exclus!” VIDEO EXCLUSIV

Are o legătură frumoasă cu fiul ei

De asemenea, Dana Rogoz se bucură de o legătură frumoasă cu fiul său, astfel că se bazează pe comunicare pentru ca acesta să înțeleagă ce este bine și ce este rău. Vedeta i-a explicat ce trebuie să facă de fiecare dată când vede o imagine pe Internet care îi dă o stare neplăcută:

“Cu el am o comunicare deschisă și îi spun că nu orice vede pe Internet e sigur: “Dacă vezi o imagine care te sperie, nu este potrivită sau îți dă o stare neplăcută, imediat îmi spui și blocăm acel creator de conținut.”.

I-am explicat și regulile, să nu dai datele personale, să nu trimiți poze cu tine. Sunt și lucruri care se pot întâmpla și încerc să le evit, dar nu mi se pare o soluție să îi ținem foarte departe. Mi se pare că ajungem să facem din tehnologie un fruct interzis pe care ajung să îl dorească și mai mult!”

Citește și: Ce face fiul Danei Rogoz, atunci când ea apare la televizor: „Nu are fascinația asta”. Ce sacrificii face actrița pentru a se împarte între filmări și viața de familie VIDEO EXCLUSIV

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
5 zodii primesc o energie astrală demnă de a lumina un oraș întreg. Fiți pregătiți...
Este timpul ca toate zodiile să-și reevalueze viața: Predicții fără precedent pentru toate cele 12...
Pentru 5 zodii, visele de bogăție devin realitate
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *