Dana Săvuică nu renunță la visul de a ”repara” generațiile care vin: școala de bune maniere. ”Nu se predau la școală și nici în cei 7 ani de acasă!” Totul despre noul proiect al prezentatoarei Ego Life EXCLUSIV

”Într-adevăr, parcă cei 7 ani de acasă nu mai există la generația tânără”
Dana Săvuică nu renunță la visul de a ”repara” generațiile care vin: școala de bune maniere. ”Nu se predau la școală și nici în cei 7 ani de acasă!” Totul despre noul proiect  al prezentatoarei Ego Life EXCLUSIV

Dana Săvuică va susține un curs de etichetă și de bune maniere la Etiquette-Finishing School, alături de alți 7 traineri, pregătiți pe numeroase subiecte pentru ca participanții să își îmbunătățească stilul de viață, punându-se accent pe eleganță. Vedeta ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro, în care a vorbit despre noul concept apărut, dezvăluind câteva dintre surprizele pe care le-a pregătit pentru cei care vor afla informații importante pentru societate.

Dana Săvuică, implicată într-un nou concept important

Participanții vor afla informații importante de la Dana Săvuică, Cristina Turnagiu Dragna, profesionist al comunicării și Vicepresedinte al Asociației Române pentru Protocol și Ceremonial, Andreea Ștefănescu, trainer de etichetă modernă și specialist în conștientizare culturală, Raluca Moianu, asociat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, realizator de emisiuni de succes în radio și televiziune și Cristina Ilie, cosmetician cu o experiență de peste 15 ani și trainer Atelierele ILBAH.

De asemenea, printre traineri se mai află Alin Gălățescu, un pionier în lumea modei, Alina Serbu, make-up artist și trainer Atelierele ILBAH și Gabriel Dumitru, hairstylist și trainer Atelierele ILBAH. Dana Săvuică ne-a explicat cum a pornit totul, după ce și-a dat seama că este important ca bunele maniere să fie introduse înapoi în societatea de astăzi:

„Ideea este de ceva timp în mintea mea, mi-am dat seama că este nevoie de așa ceva în societatea românească, mai ales pentru că bunele maniere nu se predau la școală și nici cei 7 ani de acasă nu prea mai sunt importanți sau cel puțin părinții nu mai au timp să acorde atât de multă atenție copiilor pe ideea de a le oferi acești 7 ani de acasă, cum se numesc ei, în expresie populară. Target-ul meu nu sunt copiii neapărat, ci adolescenții, deci, practic, cei care au deja 16-17 ani și pot distinge binele de rău și își pot da seama cât este de important să aibă o educație aleasă și eleganță în ceea ce fac în viață. De asemenea, studenții sunt foarte importanți pentru că atunci când își caută un loc de muncă sau vor să își construiască o carieră au nevoie de maniere alese și de toate aceste instrumente de comunicare care rafinează imaginea unui om. Totuși, toată lumea este binevenită pentru că, până la urmă, o altfel de școală prinde bine oricui, la orice vârstă, la orice oră. Practic, acest curs este sub umbrela unui concept de dezvoltare personală, care are legătură cu toate aspectele unui individ”.

Ce trebuie să știe participanții

Oamenii care își vor dori să facă parte din această școală de bune maniere o să învețe multe informații care au legătură cu stilul vestimentar, imaginea, bunele maniere și protocolul. Totul o să fie împărțit în decursul a 2 luni:

„Vorbim de imaginea personală, care presupune cursuri și lecții despre stilul vestimentar, cosmetică, machiaj, coafură. Ulterior, vorbim de partea de mișcare, de atitudine, de eleganță în gesturi, de care o să mă ocup, făcând școală de modelling în trecut și învățând, la rândul meu, aceste lucruri. Cursurile de etichetă, bune maniere și protocol o să fie susținute de un trainer specializat și există și cursuri de dicție și de public speaking. Sunt foarte multe lucruri pe care ei o să le învețe în decurs de 2 luni, cât durează școala. Timpul o să fie împărțit în 2 luni, 2 zile pe săptămână, a câte 3 ore. Am zis să nu fie prea mult pentru a nu fi prea complicat, dar nici prea puțin pentru a părea ceva superficial, ceea ce nu este. Totul este gândit în așa fel încât ca oamenii să învețe multe lucruri”.

Dana Săvuică se bucură de o educație aleasă

Întrebată dacă o să aplice lucrurile pe care le-a învățat în copilărie, frumoasa prezentatoare a emisiunii Ego Life ne-a răspuns:

„Normal că o să aplic și lucrurile respective, doar că ce am învățat eu, în copilărie, de la părinții mei, fiind plecați în misiuni diplomatice, ține de învățămintele mele. Fiecare om este unic și ar trebui să fie autentic, astfel că fiecare își asumă o anumită conduită, în funcție de caracter, personalitate, job, vârstă și așa mai departe. Există un alt trainer care se ocupă de această parte”.

Ce surprize pregătește

Mai mult, Dana Săvuică ne-a mărturisit că participanții o să se bucure de invitați importanți, din lumea afacerilor, din showbiz sau actorie. Ea o să aibă grijă ca acest curs să fie unul interactiv, iar oamenii care o să facă această școală o să aibă parte de numeroase experiențe importante:

„Etiquette-Finishing School a fost făcută în parteneriat cu Atelierele ILBAH pentru că ei sunt de peste 10 ani pe piață atunci când vine vorba despre cursurile de formare profesională și nu numai. Nu am vrut să pornesc la drum singură și am vrut să am parte de ajutorul unei companii serioase. O să am invitați surpriză din lumea business, showbiz, diplomație, actorie. O să am experiențe unice, de exemplu o să mergem în magazine și o să învățăm cum să alegem un parfum bun, cum identificăm o bijuterie fină sau cum ne dăm seama dacă accesoriile, adică gențile și pantofii, sunt originale. Vorbim de lucruri interactive și frumoase. Eticheta nu este demodată sau elitistă, ci foarte actuală, în sensul în care eticheta ține de modul nostru de a comunica în societate. Oamenii comunică prin comunicare verbală și nonverbală. Trebuie să știi cum alegi subiectele de discuție și cum să atragi privirile admirative asupra ta”.

Cum pot oamenii să iasă în evidență

Epoca în care trăim ne demonstrează că tehnologia avansează pe zi ce trece, astfel că oamenii trebuie să iasă în evidență pentru a evolua. Dana Săvuică ne-a explicat că pandemia nu este de vină pentru ce s-a întâmplat, ci, mai degrabă, vorbim de un fenomen în masă care ne-a făcut să uităm de educație și de cei 7 ani de acasă:

„Pandemia nu are nicio legătură cu fenomenul în masă care se întâmplă acum. Într-adevăr, parcă cei 7 ani de acasă nu mai există la generația tânără. În plus, faptul că ne uităm în telefon și nu mai ridicăm privirea ca să discutăm cu interlocutorul și preferăm să prescurtăm cuvintele când scriem un mesaj sau să folosim un emoticon care îl lasă pe cel de lângă cu numeroase semne de întrebare cu privire la ce ai vrut să trimiți, toate acestea au dus la pierderea bunelor maniere în societate. Dar, asta nu înseamnă că nu putem să le învățăm și să ne îndreptăm cumva atitudinea spre eleganță și spre rafinament. Trăim într-o epocă care se automatizează, astfel că multe job-uri o să dispară, intrând roboți care o să muncească în locul nostru. Atunci, omul trebuie să se reinventeze. Cum poate el să iasă în evidență în fața unui angajator? Bineînțeles, prin experiența pe care o are, dar și printr-un comportament civilizat. Eleganța trebuie să fie învățată până nu este prea târziu”.

„Nu poți să cumperi locul într-o societate aleasă decât dacă ai maniere”

Prezentatoarea Ego Life a subliniat că locul în societate ține de manierele pe care le avem, astfel că este important să ne bazăm pe acestea, dar și pe muncă și educație. Se prea poate ca anumite probleme din viața noastră să apară tocmai din lipsa bunelor maniere:

„În viața mea, am întâlnit mulți oameni care se întrebau de ce nu le-au mers afacerile sau de ce nu au câștigat un anumit partener important. De ce? Pentru că aveau un comportament și un caracter inadecvat. Atunci, lumea se ferea să intre în business cu ei. Erau neserioși, aroganți, lăudăroși și întârziau. Nu poți să cumperi locul într-o societate aleasă decât dacă ai maniere. Munca, educația și manierele primează”.

Dana Săvuică, implicată într-o școală de bune maniere
Dana Săvuică, implicată într-o școală de bune maniere

Școala de bune maniere se află la un preț accesibil

Cei care își doresc să urmeze școala de bune maniere, realizată de către Dana Săvuică, în colaborare cu Atelierele ILBAH și trainerii expuși mai sus, au încă un motiv de bucurie: aceste cursuri sunt accesibile și pot să fie plătite în rate:

„Eu nu port cele mai luxoase firme, dar știu cum să mă port încât să dau impresia că sunt foarte bine îmbrăcată. Aceste lucruri le poate învăța oricine. Școala respectivă are un preț cât de cât accesibil pentru multă lume. Îmi doresc să le facem o educație maselor, nu neapărat elitelor. Mă interesează ca orice om, bărbat sau femeie, care își dorește să avanseze în viață, să poată să o facă prin această școală. Există un sistem de rate pus la dispoziție, iar suma acoperă 8 traineri cu 8 materii. Noi am vrut ca această școală să fie accesibilă”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *