De ce boală suferea Natașa Raab. Diagnosticul crunt primit din partea medicilor

Actrița s-a retras din lumina reflectoarelor din această cauză.
De ce boală suferea Natașa Raab. Diagnosticul crunt primit din partea medicilor

Decesul Natașei Raab a șocat publicul. Marea actrița a fermecat spectatorii români cu interpretarea și talentul său în nenumărate filme, seriale și spectacole de teatru. Cu toate acestea, ea a încetat din viață la vârsta de 70 de ani, după ce s-a confruntat cu mari probleme de sănătate, vreme îndelungată.

Marea actrița a plecat dintre noi, iată ce probleme de sănătate avea

Natașa Raab, o actriță de prestigiu, recunoscută pentru nominalizarea la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru remarcabilă ei performanță din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011), a părăsit această lume la vârsta de 70 de ani.

Din anul 2020, aceasta s-a confruntat cu boala Parkinson, care s-a adăugat la lista sa de probleme de sănătate pe parcursul vieții. Astfel, această boală autoimună a fost picătura care a umplut paharul, iar actrița s-a retras din vizorul publicului, după ce starea ei de sănătate s-a înrăutățit, fiindu-i afectată capacitatea de a merge și de a vorbi.

Citește și: A murit Natașa Raab. Prin ce a trecut actrița în ultimii ani de viață, aceasta avea 70 de ani

Cine a fost Natașa Raab

Natașa Raab s-a născut pe 15 iulie 1953 în Huedin, județul Cluj, și a debutat în lumea artistică în perioada adolescenței. Ea a experimentat jazzul pe scenele Casei de Cultură a Studenților și ale Casei Armatei din Cluj, dar și-a adus contribuția și în Ansamblul Mărțișorul, unde s-a dedicat muzicii tradiționale.

În plus, a urmat lecții de canto sub îndrumarea Stelei Simonetti și a avut o prezență remarcabilă pe scena Teatrului Național din Cluj, unde a colaborat cu celebrul actor George Motoi.

De ce boală suferea Natașa Raab
Natașa Raab

Vezi și: Fotografie de colecție de la nunta lui Amza Pellea de acum 65 de ani. Omagiul superb adus de fiica lui, Oana: ”Este privilegiul vieții mele”

După terminarea liceului Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca, Natașa Raab și-a continuat dezvoltarea artistică la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (I.A.T.C.) din București, fiind ghidată de îndrumătorul său, profesorul Mircea Albulescu. Apoi, ea a absolvit institutul în promoția din 1988.

În intervalul de timp cuprins între anii 1979 și 1988, a devenit model la Centrul de Creație UCECOM, adăugând astfel o altă dimensiune experienței sale artistice. După absolvire, marea artista și-a continuat cariera ca actriță la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, colaborând, de asemenea, cu Teatrul Odeon din București.

Actrița și-a construit o carieră de succes

În afara activității sale teatrale impresionante, Natașa Raab și-a făcut debutul impresionant și în industria cinematografică. Ea a jucat în filme remarcabile precum „Lumini și umbre” (în rolul Lola), „Adela” (interpretând personajul Ligia sub regia lui Mircea Veroiu), „Acordați circumstanțe atenuante” (în rolul Rodica, sub regia lui Lucian Bratu), și a avut apariții într-o serie de alte producții de film și seriale TV printre care se numără și Inimă de țigan.

Te poate interesa și: A murit actrița Adina Cristescu. Aceasta avea 56 de ani, ce s-a aflat despre cauza morții. Apropiații sunt îngenuncheați de durere

De-a lungul unei cariere impresionante, Natașa Raab a fost gazda a numeroase festivaluri, printre care „Național Maria Tănase,” „Crizantema de Aur,” și „Crizantema de Argint” din Chișinău.

De asemenea, a fost implicată în diverse spectacole, emisiuni de radio și televiziune, însă, starea de sănătate precară și-a spus cuvântul, iar marea artista a plecat mult prea devreme dintre noi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *