De ce era dependent Stephan Pelger. Celebrul designer ascundea o mare suferință

S-a internat la dezintoxicare pentru a scăpa de dependență

Scris de: Daoud Andra

09 Jun. 2023

De ce era dependent Stephan Pelger. Celebrul designer ascundea o mare suferință

Stephan Pelger a fost găsit fără viață joi, 8 iunie, în atelierul său din Sectorul 2 al Capitalei. Creatorul de modă se confrunta cu probleme psihice despre care a vorbit deschis în repetate rânduri și care au fost accentuate de un episod traumatizant pe care l-a trăit în urmă cu cinci ani. De ce era dependent Stephan Pelger și cum a încercat să se vindece.

S-a aflat de ce era dependent Stephan Pelger

Celebrul designer Stephan Pelger a ales să își încheie socotelile cu viața, la vârsta de 44 de ani. De-a lungul timpului, el a recunoscut că se confrunta cu depresia și că a fost internat de mai multe ori din această cauză. Nu era însă singura suferință a creatorului de modă.

Citește și: Ultima persoană cu care Stephan Pelger a vorbit înainte să moară. Unde a fost designerul. Mesajul cutremurător: “Îmi este dor de tine”

Într-un interviu acordat anul trecut, el mărturisea că suferă de insomnii și că a apelat la numeroase medicamente pentru a reuși să se odihnească. Astfel a devenit dependent de ele și ajunsese să ia și câte 40 de pastile pe zi. În acel moment a decis să se interneze la dezintoxicare și, cu ajutorul medicilor, a reușit să reducă numărul pastilelor la 3 pe zi.

„Acest medic la care m-am dus este tânăr și foarte actual cu problemele noastre din ziua de astăzi. Am făcut perfuzii, am fost pus pe un tratament medical foarte mic și cu foarte puține pastile. Dacă luam 40 de pastile într-o zi, acum iau trei pastile pe zi și am un somn de opt ore sănătos.”, spunea Stephan Pelger, la Xtra Night Show, în urmă cu câteva luni, după ce a ieșit de la dezintoxicare.

Citește și: Cu ce probleme se confrunta Stephan Pelger în ultima perioadă. Cătălin Botezatu: “Mergea des în Germania, mama lui era bolnavă”

Drama prin care a trecut Stephan Pelger. Boala de care suferea de la 10 ani. Ajunsese sa ia 40 de pastile pe zi
Stephan Pelger a murit pe 8 iunie

„Insomnia și-a pus amprenta”

Creatorul de modă a trecut printr-o experiență traumatizantă în urmă cu cinci ani. În timp ce se afla la Cannes, a fost răpit, bătut și jefuit de două femei, iar întâmplarea l-a marcat profund și l-a lăsat cu sechele. Atunci au început să apară și problemele cu somnul și dependența de anumite medicamente, după cum a dezvăluit într-un alt interviu.

„Partea severă a acestui sevraj îngrozitor a început în august 2018, atunci când am trecut prin acea experiență nefastă de care știți cu toții, jaful de la Cannes. Din acel moment, nopțile pentru mine au devenit mai scurte, coșmarurile mai puternice, grijile, la fel, iar insomnia și-a pus amprenta asupra tuturor aspectelor vieții mele.”, spunea creatorul de modă, într-un alt interviu.

Citește și: Adina Halas, șocată de moartea lui Stephan Pelger: “Înțeleg că a fost decizia lui. Mi se pare groaznic”

„Sufăr de depresie de la 10 ani”

„Sufăr de depresie de la 10 ani. Prima dată am fost într-un centru de psihiatrie la 10 ani, la noi în România. Apoi la 21 de ani La Viena, apoi la 34 de ani la München și acum, aici, lângă București. Depresia e o boală despre care noi nu vorbim. (…) Nimic nu și-a făcut efectul, medicina era foarte învechită. Remedierea ține toată viața, dar am pierdut controlul.”, povestea Stephan Pelger într-un alt interviu.

Designerul a fost descoperit fără viață, joi, în atelierul său din București, de către un vecin care a alertat autoritățile. La fața locului a ajuns un echipaj medical, dar și poliția. Oamenii legii au constatat decesul și au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele morții. Trupul creatorului de modă a fost transportat la INML, în vederea efectuării necropsiei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *