De ce s-a căsătorit Regele Charles cu Diana, deși era îndrăgostit de Camilla. Detalii mai puțin știute

Care este povestea din spatele relației dintre Charles și Camilla.
De ce s-a căsătorit Regele Charles cu Diana, deși era îndrăgostit de Camilla. Detalii mai puțin știute

Prințul Charles și Camilla, acum ducesa de Cornwall, au împărtășit o poveste de dragoste desprinsă din cărți. Povestea lor este destul de complicată, poate mai mult decât pare din exterior și mai ales, tinând cont de tradiția regală.

Cei doi au avut multe întălniri clandestine, care i-au ținut îndepărtați timp de decenii înainte de a avea șansa de a se căsători în 2005. Prințul Charles a fost căsătorit înainte cu Prințesa Diana în 1981, la aproape un deceniu după ce Camilla s-a căsătorit cu Parker-Bowles. Cu toate acestea, aventura lor a determinat ca ambele căsătorii să se termine în cele din urmă.

De ce s-a căsătorit Regele Charles cu Diana, deși era îndrăgostit de Camilla

Potrivit cotidianului The Daily Star, există mai multe motive pentru care Charles nu s-a căsătorit cu Camilla în primul rând. Unul dintre principalele motive fiind trecutul ei. Se pare că familia regală nu a văzut-o pe Camilla drept o prințesă potrivită și conform unui expert regal, Sally Bedell Smith, ea a fost considerată o „femeie cu experiență”.

De ce s-a căsătorit Regele Charles cu Diana, deși era îndrăgostit de Camilla
Regele Charles și Camilla

„Se credea că familia regală a preferat o fată nevinovată pentru a se căsători cu prințul Charles”, a mai notat publicația.

Astfel, prințesa Diana a fost considerată cea mai potrivită pentru a se căsători cu viitorul rege Charles.

Un alt motiv major pentru care Charles și Camilla au fost despărțiți, a fost un anunț fals de logodnă făcut de tatăl Camillei în ziarul The Times, care a dus la o logodnă reală pentru ea.

Prințul de Wales și Camilla Parker Bowles s-au căsătorit la 34 de ani de la prima întâlnire

La treizeci și patru de ani de la prima lor întâlnire, Prințul de Wales și Camilla Parker Bowles s-au căsătorit în cele din urmă pe 9 aprilie 2005. Relația lor de lungă durată ca prieteni și iubiți a fost rezumată în titlul The Sunday Telegraph: „Soț și soție – în sfârșit .”

La recepția de la Castelul Windsor, mama Prințului Charles, Regina Elisabeta a II-a, a oferit un toast pentru cei doi. „Au depășit Becher’s Brook și The Chair și tot felul de alte obstacole teribile. Au trecut și sunt foarte mândră de ei și le doresc numai bine. Fiul meu este acasă și alături de femeia pe care o iubește.”

Deloc surprinzător, Regina, o iubitoare de cai și curse de cai, a folosit referințe la curse când a primit-o pe Camilla în familie. Becher’s Brook și The Chair sunt garduri de la Hipodromul Aintree, unde are loc Grand National.

Cum s-au cunoscut Prințul Charles și Camilla

În vara anului 1971, Prințul Charles, pe atunci în vârstă de 22 de ani, a cunoscut-o pentru prima dată pe Camilla Rosemary, care avea 24 de ani. Cei doi s-au cunoscut la un meci de polo la Smith’s Lawn din Windsor. Însă, potrivit unei biografii autorizate a prințului Charles, The Prince of Wales (1994), în cadrul meciului le-ar fi făcut cunoștință o prietenă comună, Lucia Santa Cruz. Era fiica ambasadorului Chile în Regatul Unit, pe care Charles o cunoscuse când era student la Cambridge.

Se pare că a fost o „atracție instantanee” între Charles și Camilla. Pe parcursul unei perioade de 18 luni, prietenia lor s-a transformat într-o poveste de dragoste. Aveau multe în comun, inclusiv o apreciere pentru comedia „The Goon Show”. Lui Charles îi plăcea, de asemenea, că Camilla se simte foarte bine acasă în „țara cu cai și vânătoare”.

Charles i-a trimis deseori Camillei cu „note de dragoste elaborate”.  Și-a dorit să-i propună să se căsătorească cu el în noiembrie 1972, dar a ezitat să facă următorul pas. Charles, și-a dat seama că era „prea nesigur de sentimentele lui” pentru a-i cere Camilla să se căsătorească cu el. Ultimul lor weekend împreună l-au petrecut la proprietatea Hapsire, Broadlands, la mijlocul lui decembrie 1972. Unchiul său, Lord Mountbatten, era singurul membru al familiei căruia Charles îi spusese despre Camilla.

De ce nu ar fi fost posibilă o căsătorie între ei încă de la început

Charles știa că părinții lui nu ar fi de acord cu relația. Acest punct de vedere a fost susținut de nașa sa, Patricia, a 2-a contesa Mountbatten de Birmania. Aceasta i-ar fi spus lui Charles că o căsătorie „nu ar fi fost posibilă, nu atunci. Camilla a avut o istorie și tu nu poți avea un trecut care să atârnă.” Ulterior Charles i-a scris lui Lord Mountbatten deplângându-se că aceasta a fost „ultima dată când o va vedea timp de opt luni. Apoi el și Camilla s-au despărțit după ultimul weekend împreună.

Cu toate acestea, așa cum este de notorietate, ei și-au reluat relația și au reușit în cele din urmă să fie împreună.

Citește și cine este Simon Dorante-Day, bărbatul care susține că este fiul secret al regelui Charles și al soției sale, Camilla. Detalii incredibile

6.9 87 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.