De ce se tulbură zeama la murături, de fapt. 3 cauze principale, ce nu trebuie să facă gospodinele sunt nicio formă

Iată de ce se tulbură zeama la murături!
De ce se tulbură zeama la murături, de fapt. 3 cauze principale, ce nu trebuie să facă gospodinele sunt nicio formă

În această perioadă a anului, toate gospodinele din România pregătesc murăturile. Acestea trebuie neapărat să fie prezente în cămară pentru la iarnă, cu toate că sunt dificil de pus. Uneori, oricât ne-am da noi peste cap, zeama murăturilor sau moarea, așa cum i se mai spune în popor, se tulbură. Care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru? Iată 3 cauze principale!

Greşelile pe care le fac mai toate gospodinele când pun murături

Ți s-a întâmplat vreodată să pui murăturile, iar ulterior să observi că zeama lor sau moarea s-a tulburat? Ei bine, dacă da, află că nu ești singura persoană care a pățit asta.

Deși li se întâmplă multora, puțini sunt cei care știu motivele ce au dus la un asemenea rezultat. Iată mai jos ce greșeli fac mai toate gospodinele când pregătesc murăturile.

3 motive pentru care se tulbură zeama la murături

Aproape oricărei gospodine i se întâmplă, la un moment dat, să pună murăturile și să observe după un timp că zeama acestora s-a tulburat. Ai pățit și tu asta? Există câteva aspecte de care ar trebui să ții cont, ca să nu repeți experiența neplăcută. Vezi care sunt cele trei motive pentru care se tulbură moarea:

1. Sare nepotrivită

Atunci când pregătești borcanele pentru iarnă, sfatul specialiștilor este să folosești sare pentru murături, denumită și sare pentru industria alimentară. Ea se găsește în aproape orice magazine, mai ales în această perioadă a anului. Potrivit experților, sarea de masă are în compoziție un ingredient ce are rolul de a menține sarea cât mai fină. Acel aditiv poate face ca zeama să se tulbure.

Citește și La ce temperatură trebuie să stea murăturile în cămară, de fapt. Greșeala care le face să se strice rapid!

2. Apă dură

Nu folosi apă de la robinet pentru murături. Aceasta va tulbura zeama și va strica legumele, mai ales dacă apa este dură. Dacă nu vrei să dai banii pe apa plată pe care o gasești în magazine, o poți fierbe pe cea de la robinet. Adu-o în punctul de fierbere cu o zi înainte de a o utiliza. Ulterior, las-o să stea să decanteze și toarn-o cu grijă în alt recipient, înainte de a o folosi.

3. Legume nesănătoase

De asemenea, este foarte important să alegi doar legumele sănătoase, fără pete, urme sau alte defecte. Totodată, optează pentru cele ajunse la gradul optim de maturitate sau coacere. Potrivit specialiștilor, aceste legume vor avea cea mai mare concentrație de principii nutritive. Însă, ai grijă ca ele să fie tari, să nu aibă o textură înmuiată.

Citește și De ce să pui felii de măr la murături. Secretul care le transformă într-un deliciu, doar așa vei proceda!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *