Decizia radicală luată de Raluca Moianu, după moartea soțului său: „A fost momentul în care am zis gata” EXCLUSIV

Raluca Moianu a povestit cum a reușit să depășească decesul soțului său și cum a devenit cel mai important sprijin pentru fiica ei, Mara.
Decizia radicală luată de Raluca Moianu, după moartea soțului său: A fost momentul în care am zis gata EXCLUSIV

În cea mai recentă ediție a emisiunii Ego Life, Dana Săvuică a abordat o temă foarte importantă pentru părinți: dificultățile din generația modernă. Alături de invitatele ei, Raluca Moianu și psihologul Felicia Akkaya, au discutat despre cum putem ajuta copiii să depășească momentele dificile din viață. Comunicarea sinceră și sprijinul emoțional sunt esențiale pentru a gestiona cât mai bine traumele care-i pot afecta.

„După moartea soțului meu a fost momentul în care am zis, gata. Nu am voie să fiu tristă, nu am voie să mă las doborâtă, în primul rând pentru ea. Eu sunt singurul ei stâlp în acest moment. De astăzi trebuie să fim o echipă. ” Raluca Moianu, referitor la moartea soțului ei.

Decizia radicală luată de Raluca Moianu – „Am simțit că a fost prea multă presiune”

Raluca a subliniat faptul că a fost imperios necesar să discute cu Mara despre cum se simte și cum ar putea să o sprijine cel mai bine. Mediatizarea momentului a tensionat și mai mult lucrurile, astfel că, în calitate de mamă a reușit să-i readucă liniștea și echilibrul mental Marei prin simpla-i prezență.

Decizia radicală luată de Raluca Moianu, după moartea soțului său

„Este nevoie să vorbești cu copilul tău. Și e nevoie să vezi dacă are nevoie de sprijin din partea unui specialist. După ce a murit Mario eu am stat de vorbă cu Mara mult. Și am întrebat-o, uite hai să mergem să vedem un psiholog, ea nu a vrut și n-am vrut s-o oblig. Iar eu nu sunt un părinte care s-o oblige. Ea mi-a spus, mama, în acest moment eu n-am nevoie decât de tine. A simțit că a fost prea multă presiune, prea multă mediatizare, prea multă lume în casa noastră. Acesta este motivul pentru care nu vrea să apară, să fie văzută. A simțit că a fost prea mult.” Astfel a gestionat Raluca perioada grea prin care a trecut când soțul ei a murit și a trebuit să fie stâlpul de rezistență pentru fiica sa. În momentele critice sprijinul părintelui, discuțiile sincere și afecțiunea sunt cele mai importante.

Expunerea în media este de foarte multe ori dăunătoare pentru adolescenți, mai ales pentru fete, explică psihologul Felicia Akkaia. „Își doresc cumva să vă copieze, dar își doresc cumva și o independență de imagine. Eu sunt eu. „, spune aceasta.

Raluca Moianu este de părere ca e important pentru orice părinte să lase o anume libertate copilului.

„Problema noastră, a părinților este că încercăm să-i ferim de orice lucru care ar putea să-i afecteze. Nu putem. Ei trebuie să experimenteze, să greșească. Și noi am greșit, fiecare din noi a făcut greșeli. Trebuie să le lăsăm și lor spațiu și timp să facă propriile lor greșeli, să învețe din greșelile lor. „, este de părere Raluca. Această alegere este dificilă, dar necesară pentru a gestiona cât mai bine relația cu copiii și conflictele dintre generații.

Raluca Moianu își supraveghează fiica cu ajutorul unei aplicații

O altă alternativă modernă sunt aplicațiile de parenting, utile și necesare. Raluca Moianu a mărturisit că folosește o astfel de aplicație pentru a urmări ce face fiica ei. Înainte de a apela la această tehnică, vedeta a mărturisit că discutat cu fiica ei pentru a-i cere acordul.

„Eu am reușit să o conving pe fiica mea să mă lase să instalez pe telefonul ei aplicația aceea, Find my family. Să știu exact unde e, dar în secunda în care i-am propus să pun pe telefonul ei acest tip de aplicație, mi-a zis Dar ce, vrei să mă controlezi? Răspunsul meu a fost da, dar nu în sensul pe care tu ți-l imaginezi. Uite, facem altfel, dispar eu o zi, două, o lună, ce zici? Vrei să știi unde sunt? Nu o să te îngrijorezi dacă vii acasă și nu mă mai găsești?” a povestit Raluca despre experiența proprie în încercarea de a instala o astfel de aplicație pe telefonul Marei. Explicându-i așadar detaliat care este motivul din spatele utilității acestei aplicații, a reușit să o convină pe Mara ca este o idee bună.

Felul în care fiecare părinte comunică este foarte important. Prin comunicare trebuie să și transmiți un anumit mesaj și o emoție. Cursurile de specialitate sunt foarte utile pentru a dezvolta aceste abilități. În această generație nu putem să le impunem lucruri copiilor noștri. Trebuie să le arătăm că-i înțelegem și, cel mai important, că le dorim binele, de aceea vrem să le fim aproape în orice moment.

Citește și Ego Life, ediția a 11-a, Dana Săvuică și invitatele ei, Raluca Moianu și psihologul Felicia Akkaya discută despre conflictul dintre generații

Vezi și ediția a 10-a Ego Life

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Copilul din imagine a ajuns cel mai iubit actor în România! Nu a terminat niciodată...
Și-a luat mare OZN! Cum arată achiziția de 300.000 de euro a lui Selly
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Recunoști vedetele tale preferate transformate de un artist digital. Cum arată artiștii și politicienții dacă...
Horoscop 30 Aprilie 2024. Balanțele sunt foarte preocupate de câștigul financiar, Scorpionii trebuie uite trecutul...
Horoscop Zilnic Marți 30 Aprilie 2024. Întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit,...
4 zodii care isi schimba viata la 180 de grade
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Cum se menține în formă Loredana la aproape 54 de ani. Celebra cântăreață are o...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *