Ego Life ediția a 64-a. Dana Săvuică, Andreea Ibacka și psihologul Radu Leca discută despre ce înseamnă să fii părinte în ziua de azi. Cum, cât și în ce fel ghidăm copiii din umbră

Cum ne adaptăm, ca părinți, nevoilor copiilor noștri.
Ego Life ediția a 64-a. Dana Săvuică, Andreea Ibacka și psihologul Radu Leca discută despre ce înseamnă să fii părinte în ziua de azi. Cum, cât și în ce fel ghidăm copiii din umbră

În ediția a 64-a a emisiunii Ego Life, Dana Săvuică și invitații săi, actrița Andreea Ibacka și psihologul Radu Leca, discută despre un subiect vast și extrem de actual în societatea zilelor noastre: parentingul și educația pe care o oferim copiilor noștri într-o lume care tinde să devină tot mai tehnologizată. Cum le putem insufla celor mici reperele corecte, cât de importantă este dezvoltarea lor emoțională și ce putem face pentru ca ei să crească adulți responsabili, sunt doar câteva dintre discuțiile pe care le poți urmări în ediția din această seară.

Ego Life ediția a 64-a. Cât de important este să te educi mai întâi pe tine ca părinte pentru a putea crește copii fericiți

Andreea Ibacka este o femeie împlinită și fericită. Se poate mândri cu o carieră frumoasă în actorie și televiziune, dar și cu o familie unită, care se ghidează după principii solide precum dragostea și respectul reciproc.

Ea și Cabral, partenerul său de viață, au împreună doi copii, pe Namiko (4 ani) și Tiago (1 an). Între cei doi micuți este o diferență de vârstă de trei ani, considerată ideală nu doar de către blondină ci și de anumiți psihologi.

Andreea Ibacka este de părere că în zilele noastre este mai dificil să crești un copil, decât pe vremea când ea era mică și spune că foarte important este ca mai întâi să te educi pe tine ca părinte, astfel încât să le poți oferi celor mici o creștere adecvată.

„Cheia de multe ori este să ne educăm pe noi, pentru că de fapt trebuie să ne concentrăm pe lucrurile pe care le putem controla. Pe copiii noștri nu îi putem controla. Îi putem influența, dar deciziile sunt ale lor. Copiii sunt niște indivizi de sine stătători. Noi nu suntem responsabili pentru copiii noștri, ci față de copiii noștri. ”, spune Andreea Ibacka.

Citește și: Ego Life, ediția a 63-a. Dana Săvuică, Gianina Corondan și Cristina Stănciulescu, despre statutul de „vedetă”. Avantaj sau povară?

De ce nu este bine să țipăm la copii

„Este în puterea noastră să ne schimbăm pe noi și să ne dăm seama că, uite, de multe ori atunci când țipăm, pentru că facem asta, încercăm printr-o modalitate ridicolă și imatură să îl facem pe un copil să fie matur, dându-i cel mai prost exemplu. Tu te cobori la nivelul lui, dar în același timp vorbind tare și gesticulând ai senzația că tu îl înveți pe el să fie matur și să nu mai reacționeze într-un fel.”, a mai declarat vedeta.

Citește și: Ego Life, ediția a 62-a. Dana Săvuică, Monica Tatoiu și psihologul Radu Leca discută despre feminitate, arma secretă a femeilor. Cum și când să te folosești de ea VIDEO EXCLUSIV

Andreea Ibacka spune că este greșit să ne ghidăm în creșterea și educarea copiilor după ceea vedem în social media, pentru că nu facem altceva decât să ne întărim și mai mult anxietatea de a fi un părinte bun.

„Odată cu social media, în care toți avem vieți „perfecte”, trunchind realitatea, anxietatea de a face parenting este și mai mare, pentru că ai senzația că toți reușesc și numai ție nu îți iese. ”

Acestea, dar și alte subiecte interesante vor fi dezbătute în ediția de luni, 5 iunie, a emisiunii Ego Life, care se difuzează de la ora 21:00, pe www.ego.roFacebook Ego.ro, dar și canalul nostru de YouTube.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Primul interviu al lui Achim, fiul Cătălinei Grama
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Kate Middleton e la pământ! Boala o face să treacă prin IAD, dezvăluiri şocante despre...
S-a pozat fără HAINE într-o FARFURIE! Alexandra Stan, cele mai INCENDIARE imagini din 2024
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
Uluitor cum arată casa în care locuiește Dana Budeanu și cum a decorat-o. Imagini spectaculoase
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul /...
Mădălina Ghenea vorbește despre despărțirea de Grigor Dimitrov: „Mi se pare că e momentul potrivit...
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Andra, apariție BOMBĂ de Paște. Și-a lăsat fanii cu gura căscată
Horoscop 8 Mai 2024. Balanțele au idei geniale astăzi, care pot influența într-un mod pozitiv...
Horoscop Zilnic Miercuri 8 Mai 2024. Se anunță o perioadă bună din punct de vedere...
Astrele prevestesc câștiguri neașteptate pentru fiecare semn zodiacal
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri....
Cel mai PROST ÎMBRĂCATE vedete la MET GALA 2024. GALERIE FOTO. Vezi ce alte celebrități...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *