Carnea de pui este una dintre alegerile preferate în bucătărie și poate fi preparată într-o varietate de moduri delicioase și pline de savoare. Cu toate acestea, nu toată lumea cunoaște durata corectă de prăjire sau gătire la cuptor pentru a păstra puiul suculent și plin de arome. Iată secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe.
Românii optează pentru preparatele cu carne de pui
Carnea de pui rămâne una dintre preferințele culinare ale multor români și se regăsește adesea în meniul nostru zilnic. Totodată, folosind-o atât de des am dezvoltat abilitatea de a o utiliza într-o varietate de preparate delicioase, combinându-o cu legume, ciuperci, brânză, prăjind-o la tigaie sau gătind-o la cuptor.
Cu toate acestea, unele gospodine întâmpină dificultăți în obținerea gustului, aromei și texturii dorite la pulpele prăjite sau la pieptul de pui preparat la cuptor, iar acest lucru are legătură cu temperatura nepotrivită și timpul de gătire al cărnii de pui.
Cât timp trebuie să ții pulpa de pui la cuptor
Sfatul nostru este să gătiți carnea de pui la o temperatură de 165 – 170 de grade Celsius. Astfel, persoanele care utilizează un termometru pentru friptură pot monitoriza mai precis această temperatură. Iată cât timp trebuie să gătiți fiecare tip de carne de pui pentru a obține un rezultat delicios și savuros.

- Puiul întreg – 170°C; timp de 20 – 25 de minute pentru fiecare 450 de grame de carne.
- Pieptul de pui fără os și fără piele – 170°C; 20 – 30 de minute la cuptor.
- Pieptul de pui cu os și cu piele – 170°C; 30 – 45 de minute la cuptor.
- Pulpe întregi de pui – 170°C; 40 – 50 de minute la cuptor.
- Copănele de pui – 170°C; 35 – 45 de minute la cuptor.
- Aripioarele de pui – 170°C; 30 – 40 de minute la cuptor.
Cum poți obține cea mai suculentă friptură de pui la cuptor
Ei bine, alege întotdeauna carne de pui proaspătă și de înaltă calitate și evită să folosești carne dezghețată din congelator, deoarece aceasta poate avea o textură mai uscată după gătire.
Poți marina carnea de pui înainte de gătire pentru a-i adăuga arome și pentru a-i menține textura suculentă. Astfel, îți recomandăm să folosești marinade pe bază de ulei, ierburi, condimente și aromele preferate. De asemenea, trebuie să lași carnea să se marineze în frigider timp de cel puțin o oră înainte de a o găti.
Te poate interesa și: Ce trebuie să faci cu carnea de pui înainte de a o găti. Secretul bucătarilor pentru o friptură fragedă și gustoasă
O altă recomandare pe care ți-o facem astăzi este să lași pielea pe bucățile de carne, deoarece oferă grăsime și umiditate suplimentară, ceea ce ajută la menținerea suculenței în timpul gătirii. Totodată, nu uitați să preîncălziți cuptorul întotdeauna înainte de a începe gătitul, astfel carnea va fi mai suculentă și pregătiți preparatul în funcție de timpul și temperatura recomandate mai sus.