Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în fasole pentru a fierbe mult mai repede. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în fasole pentru a fierbe mult mai repede. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Fasolea este un aliment utilizat frecvent în bucătăria românească, în special atunci când este gătită în mod tradițional cu ceapă călită, în ciorbă sau ca fasole scăzută. Cu toate acestea, multe gospodine se confruntă cu dificultatea de a găti fasolea, deoarece aceasta necesită mult timp de fierbere. Iată cum poți să grăbești procesul de fierbere al fasolei.

Cum poți fierbe mai repede fasolea

Toate gospodinele care optează pentru rețete ce includ fasole știu deja că vor avea parte de un test al răbdării. Desigur, în timp ce fasolea fierbe pe aragaz, poți să profiți pentru a te ocupa de alte treburi în casă sau pentru a pregăti alte feluri de mâncare.

Însă, uneori nu ai la dispoziție timpul necesar pentru a aștepta ca acest proces să aibă loc. Ei bine, în acest caz avem pregătit pentru tine un ingredient secret care contribuie la fierberea mai rapidă a fasolei.

Citește și: Cât trebuie să stea fasolea la frigider înainte de a o pune la fiert. Secretul care garantează gustul perfect

Ce ingredient trebuie să adaugi în fasole

Chiar dacă există numeroase variante de fasole la borcan sau la cutie în supermarketuri care pot ajuta la simplificarea procesului de preparare a mesei, gospodinele preferă să păstreze tradiția și autenticitatea în bucătăria lor. Așa că preferă să își pregătească mâncarea de la zero.

Însă, există câteva strategii care pot face procesul de fierbere al fasolei mai ușor și mai rapid. Timpul necesar pentru fierbere poate varia considerabil, de la 45 de minute până la 2-3-4 ore, în funcție de tipul de fasole și cât de veche este.

Astfel, pentru a fierbe fasolea mai repede îți recomandăm să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care o fierbi.

Vezi și: Ce diferențe sunt între fasolea galbenă și cea verde. Care este mai sănătoasă și dă gust bun mâncării

Cum pregătești o masă rapidă

Ingrediente:

  • 250 g fasole uscată (albă, roșie, sau neagră)
  • Apă
  • 1 vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu (opțional)
  • 1 ceapă
  • Ulei de gătit
  • Condimente (sare, piper, boia de ardei, cimbru – opțional)

Te poate interesa și: De ce să pui o linguriţă de zahăr în apa în care fierbi fasolea. Gospodinele de la țară apelează la acest truc de ani buni

Mod de preparare:

  1. Pune fasolea în apă clocotită și las-o să se înmoaie timp de aproximativ o oră. Poți adăuga bicarbonat de sodiu în apă pentru a accelera procesul de înmuiere.
  2. După înmuiere, clătește bine fasolea în apă curată și scurge-o.
  3. Pune fasolea într-o oală cu apă proaspătă.
  4. Adaugă condimentele după gust, dar evită să adaugi sare la acest moment, deoarece poate întări fasolea.
  5. Într-o altă tigaie, călește ceapa în ulei de gătit până devine aurie și aromată.
  6. După ce fasolea a fiert până când este moale, amestec-o cu ceapă călită și lasă-le să se combine la foc mic pentru a se îmbina aromele.
  7. Servește fasolea cu pâine prăjită și bucurați-vă de un gust delicios.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 22 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *