La mulți ani Gabriela și Gabriel! Cele mai frumoase urări și felicitări de trimis sărbătoriților

Mesaje și urări pentru sărbătoriții zilei

Scris de: Daoud Andra

07 Nov. 2023

La mulți ani Gabriela și Gabriel! Cele mai frumoase urări și felicitări de trimis sărbătoriților

În fiecare an, pe data de 8 noiembrie, creștinii ortodocși și catolici îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavriil. Aproximativ 1,4 milioane de români își sărbătoresc ziua onomastică în această zi. Este o ocazie excelentă pentru a spune la mulți ani Gabriela și Gabriel sau Mihaela și Mihai celor care poartă numele sfinților arhangheli.

Semnificația numelui Gabriel

De sfinții Mihail și Gavriil, se spune că se sărbătoresc, de fapt, toți îngerii. La ortodocși, întâi a fost sărbătorit Arhanghelul Mihail, după care sărbătorii i s-a adăugat și Gavriil. La catolici, mult mai cunoscut este Arhanghelul Rafael, care se sărbătorește tot în această zi.

În România, potrivit datelor de la Evidența Populației, aproximativ 1,4 milioane de români poartă numele sfinților sau derivate de la acestea. În ceea ce privește numele Gavriil, acesta provine din limba ebraică și s-ar traduce prin ”Dumnezeu este puterea mea”. La români este mult mai popular prenumele Gabriel, care are o semnificație ușor diferită. Acesta este format din rădăcina ”gabar”, care înseamnă ”a fi puternic” și ”-el” care vine de la Elohim, numele lui Dumnezeu.

Citește și: Mesaje pentru prima zi de școală. Cele mai frumoase urări pentru începutul școlii

Nume care se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavriil

Cei aproximativ 1,4 milioane de români care își serbează ziua onomastică pe 8 noiembrie poartă numele de Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela, Gavril sau derivate. Le mai spunem ”La mulți ani!” și celor care se numesc Găbiță, Găbița, Gabi, Gabone.

De asemenea, se sărbătoresc toți cei care poartă numele Mihai, Mihaela, Mihaiela, Mihăiță, Miță, Miki, Mihnea, Mikael, Mikaela.

Citește și: Mesaje și urări de Sfânta Maria Mică 2023. Cele mai frumoase sms-uri, gânduri și felicitări pentru cei care își serbează onomastica

La mulți ani Gabriela și Gabriel! Urări pentru sărbătoriți

Dacă ai rude, prieteni, colegi sau simple cunoștințe care își sărbătoresc ziua onomastică pe 8 noiembrie, iată câteva idei de mesaje pe care ai putea să le trimiți, pentru a le arăta că te-ai gândit la ei în această zi!

 • Ziua onomastică să îți aducă sănătate, fericire și numai motive să zâmbești! La mulți ani, Gabriel/Gabriela!
 • Sfântul Arhanghel al cărui nume îl porți să îți călăuzească pașii către cele mai luminoase lucruri! La mulți ani fericiți!
 • Cu ocazia zilei onomastice, îți doresc ca toate dorințele să devină realitate! Să fii întotdeauna binecuvântat și cu zâmbetul pe buze! La mulți ani!
 • La mulți ani, Gabriel/Gabriela! De ziua ta, îți urez să ai parte de sănătate, fericire și împliniri!
 • Fie ca bucuria, liniștea și lumina să se reverse asupra ta în această zi. La mulți ani fericiți, Gabriel/Gabriela!

Citește și: Mesaje și urări de Sfânta Ana 2023. Cele mai frumoase gânduri pe care să le trimiți sărbătoriților

 • În această zi de mare sărbătoare, îți urez din suflet la mulți ani și multă sănătate! Să ai parte numai de momente frumoase!
 • Să rămâi mereu așa cum te știm, vesel și cu zâmbetul pe buze! La mulți ani de ziua onomastică, Gabriel!
 • Este o zi specială pentru tine, iar prin acest mesaj vreau să îți spun că și tu ești special pentru mine. La mulți ani cu multe bucurii și realizări!
 • Îngerul Gavriil, înger al Bunei Vestiri, să îţi călăuzească paşii Gabriel/Gabriela şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine! La mulţi ani!
 • De ziua numelui tău, cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani, Gabriel!
 • O zi frumoasă și o viață plină de bucurii! La mulți ani, Gabriel!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *