Lia Bugnar, despre colaborarea profesională cu Anghel Damian. „Te simți în siguranță când știi că e un om care are exact același gust cu tine și gândește la fel” VIDEO EXCLUSIV

Lia Bugnar: „Anghel lucrează scheletul”

Pe Lia Bugnar cei mai mulți o știu de la teatru, mai ales prin prisma pieselor pe care le scrie, însă ea este în spatele serialelor de succes marca Pro Tv. După „VLAD”, acum Lia Bugnar se ocupă intens de scenariul serialului „Clanul”. Scenarista a dezvăluit în exclusivitate pentru EGO.ro că nu ar fi putut ajunge însă la această performanță fără ajutorul lui Anghel Damian, cu care face o foarte bună echipă în continuare.

Cum scrie Lia Bugnar scenariul pentru serialul „Clanul”

În ultimii ani, majoritatea serialelor din România sunt făcute după adaptări ale serialelor de succes din Turcia, fapt pentru care am vrut să aflăm ce înseamnă cu adevărat această adaptare și cât de mult se păstrează din proiectul original. Cea mai în măsură să ne vorbească despre acest proces este nimeni alta decât Lia Bugnar, cea care este în spatele celebrelor replici din seriale precum „Clanul” sau „Vlad”.

„Sincer nu am văzut absolut niciun episod din filmul turcesc și nu am citit nici măcar o replică din filmul turcesc. Primesc de la Anghel Damian un „schelet” în care este specificat că cineva se ceartă cu altcineva și scoate pistolul. Sunt câteva fraze din care eu trebuie să fac câteva pagini. Din câte știu eu și din ce am vorbit cu Anghel și el s-a dus mult, mult, în afara poveștii turcești.”

Citește și: Lia Bugnar, reacție surprinzătoare la adresa lui Theo Rose: „Fata care joacă în Clanul”. Ce a spus despre ea

„În primul rând pentru că ei nu prea au personaje, la ei în afară de cei patru considerați importanți, personajele mici nu au partituri. Ori noi având aici o pleiadă de actori uriași: George Ivașcu, Carmen Tănase, vorbesc de roluri mai mici, Sergiu Costache, Mădălina Craiu, Cristian Bota care are un rol mic, personaje care în serialul turcesc nu există, eu sunt foarte tentată când știu că omul poate să joace încep să-mi umble degetele.

Adică îmi vine să scriu pentru ele. Văzând partiturile puteți să înțelegeți și părerea mea despre ele”, ne-a dezvăluit Lia despre cum ajunge să scrie scenariul pentru un serial de maximă audiență, completând în același timp că nici nu ar ajuta-o dacă ar urmări povestea turcească care stă la baza serialelor românești, iar asta pentru că publicul turcesc este total diferit de cel din România.

Citește și: Lia Bugnar, dosar penal după ce a căzut de pe bicicletă: „Îmi faceți dosar că m-am vătămat pe mine corporal?”. Actrița a povestit prin ce a fost nevoită să treacă

„Nici la „VLAD”, nici la ”Clanul” nu am văzut nimic înainte. Eu oricum nu prea mă uit la seriale turcești. Aveam o perioadă în care mă uitam pe Netflix la o grămadă de seriale. Mai nou m-am lăsat și de asta. Nu te ajută oricum. Spectatorii turci au un altfel de credulitate. La ei dacă pui o cameră mică cu două mese și o farfurie de ciorbă, ei acceptă că e un restaurant. Nu. La noi trebuie să faci un decor”.

Lia Bugnar și Anghel Damian erau de aproape 9 ani împreună
Lia Bugnar și Anghel Damian

„De obicei un lungmetraj se filmează în 30 de zile, la noi în șapte zile”

Deși nu este un om al compromisurilor, mai ales atunci când vine vorba de profesia ei, Lia Bugnar a dezvăluit în exclusivitate pentru EGO.ro că la acest serial este nevoită să facă unele. Asta pentru că dinamica cu care se filmează un episod este una mare, iar publicul așteaptă entuziasmat continuarea poveștii.

„Dacă ar fi după gustul nostru ar fi mai dinamic, doar că se filmează în foarte puține zile. Un spațiu uriaș de filmat, adică două ore de film în șapte zile. Un lungmetraj în șapte zile. De obicei un lungmetraj se filmează în 30 de zile, la noi în șapte zile. Așa că de multe ori încercăm să câștigăm cât mai mult timp. Uneori poate acțiunea pare mai lentă, ne enervează și pe noi, dar e un compromis pe care îl facem pe chestiune de buget”, a completat regizoarea.

Citește și: Lia Bugnar rupe tăcerea! Mărturisiri despre despărțirea de Anghel Damian: “M-a lovit tancul”. Ce a scos la iveală

Pe de altă parte, Lia poate să facă orice își dorește cu privire la replicile actorilor, de altfel ea fiind cea vinovată pentru textele agramate la unora dintre personajele din „Clanul”.

„Este plăcerea mea vinovată să stâlcesc limba română. Eu sunt ceea ce se numește, pe Facebook, un polițist al limbii române. Iubesc limba română și militez pentru vorbirea ei corectă. Acum mă dezlănțui. Adevărul este că trebuie să știi bine limba română ca să poți să o mototolești în halul ăsta. Chiar trebuie să știi foarte bine limba română”, ne-a mai povestit amuzată scenarista.

La fel de amuzați sunt și actorii care sunt nevoiți să stâlcească gramatica limbii române prin prisma personajelor pe care le interpretează.

Citește și: Lia Bugnar, primele declarații după ce s-a aflat că fostul ei iubit are o relație cu Theo Rose: „Chiar nu simt nevoia să știe lumea”

„George Ivașcu și George Mihăiță adoră că au de făcut treaba asta. Știu că mă mai sună și îmi mai zic râzând. Lor le place. Se cheamă compoziție, ce fac ei. Sunt personaje de compoziție. M-am bucurat foarte tare să văd că telespectatorul român, de serial de televiziune, acceptă genul lor de joc care este joc real actoricesc. Adică la ei nu găsești numai firescul ăla de la supermarket și ce actori buni suntem că suntem firești.

Nu. Ei chiar fac niște creații și lumea le acceptă. S-a crispat lumea la început, după care au venit cu ei și îii adoră așa cum sunt. Pentru mine asta este ceea ce ar trebui să facă o televiziune. Să pervertească un pic în bine gustul telespectatorului. Dacă le dai mestecat ei se vor dezobișnui să mai rumege ceva”, a mai dezvăluit Lia Bugnar pentru EGO.ro.

Citește și: Cine este Anghel Damian, regizorul serialului Clanul de la Pro TV. El și actrița Lia Bugnar au fost împreună timp de 9 ani

Lia Bugnar, dosar penal după ce a căzut de pe bicicletă
Lia Bugnar scrie scenariul pentru serialul „Clanul”

„Lucrăm împreună foarte mult”

Ideea în sine a serialului, dar și cursul acțiunii îi aparțin în exclusivitate lui Anghel Damian, producătorul creativ al serialului „Clanul”, însă replicile și tonalitatea textului se datorează în exclusivitate Lie.

„Ce face Anghel este că el crează „scheletul”, ceea ce nu este deloc o treabă ușoară, e ceva greu și de multe ori ajungem în fundături că am complicat atât de tare poveștile și am pornit atâtea fire că nu mai știm. Atunci ne punem la un loc și ne gândim pe unde să scoatem cămașa. Dar de scris, întotdeauna am scris eu.

Tot ce scot personajele pe gură, pe ecran e din mintea mea bolnavă. Dar lucrăm împreună foarte mult. Te simți în siguranță când știi că e un om care are exact același gust cu tine și gândește la fel despre asta și este la fel de profesionist. Te simți în siguranță că nu trebuie să rezolvi singur lucrurile”, a mai declarat Lia Bugnar pentru EGO.ro.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
8.7 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul MOMENTULUI făcut de Buckingham! Este vorba despre Regele Charles, era DE AŞTEPTAT
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
În ce zile o să ai cel mai mare succes în luna Mai 2024 în...
Horoscop 27 Aprilie 2024. Astazi, Taurii trebuie sa faca o schimbare majora, Pestii vor realiza...
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *