Atunci când vine vorba despre vopsitul ouălor de Paște, variantele sunt multe, iar cei care au imaginație își pun în practică talentul la desen. Există foarte multe moduri de a decora un ou de Paște. În caz că vreți să încercați ceva nou, ită mi jos câteva modele de ouă de Paște 2023.
Atunci când vă apucați de vopsitul ouălor, nu trebuie să vă limitați la kituri-le de vopsire a ouălor de Paște de la magazin. Puteți păstra lucrurile simple cu vopsea și autocolante sau puteți încerca.
Se fierb ouăle
Pune ouăle într-o cratiță cu apă la mediu
Lăsă ouăle să fiarbă aproximativ cincisprezece minute
Scoate ouăle și lăsă-le să se răcească. În timp ce ouăle fierb, folosește acest timp pentru a acoperi zona în care vei vopsi ouăle cu ziar sau prosoape de hârtie.
Citește și: Ouă de Paşte vopsite natural. Cum obţii o culoare perfectă cu sfeclă roşie
Se umple un recipient. Dacă vopsești doar un ou, poți folosi o cană (250 ml). Pentru mai multe ouă, ar trebui să folosești un recipient mai mare, din plastic.
Umple recipientul cu o jumătate de cană de apă, o linguriță de oțet alb și aproximativ douăzeci de picături de orice colorant alimentar.
Vei ști că ai folosit lichid dacă oul se scufundă complet în apă. Umple mai multe recipiente dacă vei folosi culori diferite. Fiecare culoare ar trebui să aibă propriul său recipient.
Citește și: Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. 4 idei de reţete care te vor încânta
Lăsă oul să se înmoaie timp de cinci minute. Dacă dorești o culoare mai închisă, lasă oul mai mult în soluția pregătită
După ce le-ai vopsit și s-au răcit, dacă vrei să le decorezi suplimentar, nu le unge cu ulei. Aplică decorațiuni specifice pe ouă, fără să apeși prea tare, ca să nu le spargi.
Pe ouăle gata fierte, poți aplica o anumită culoare cu pensula, apoi vei desena cu un creion colorat de culoare închisă diverse modele.
Ai nevoie de un adeziv pastă sau lichid, de o pensulă pentru aplicarea lui, de un bol în care să pui mărgeluțele și de o lingură.
Pune sfecla într- o cratiţă mică
Adaugă ouăle fierte, apoi mai pune un strat de sfeclă şi peste ele.
Se umple cu apă, astfel încât ouăle să fie complet acoperite.
Citește și: De ce se ciocnesc ouăle de Paşte. Tradiţia acestui obicei
Adaugă apoi două linguri de oţet pentru fixarea culorii şi o lingură de sare fină.
Pune oala pe foc şi, când apa dă în clocot, micşorează flacăra şi lasă ouăle între 15 minute şi o oră
Pentru 10 ouă ai nevoie de:
cojile de la 5 cepe roșii mari
două linguri de oţet
o jumătate linguriţă de sare.
Acestea se pun într-un vas cu două litri de apă, împreună cu ouăle, la foc mic (ca să nu crape), timp de 15 minute. Cu siguranță rezultatul va fi unul neașteptat, mai ales că modul de preparare este atât de simplu.