Sophia Loren a împlinit 88 de ani. Cum se menține într-o formă extraordinară. Secrete de frumusețe de la diva italiană

Cum arată Sophia Loren la 88 de ani

Pe 20 septembrie 1934, în urmă cu 88 de ani, s-a născut una dintre cele mai mari vedete a cinematografiei italiene, Sophia Loren. A fost înzestrată cu o siluetă impresionantă, feminină și trăsături faciale deosebite. Chiar dacă aspectul său s-a datorat în mare parte geneticii, Sophia Loren și-a îmbunătățit în mod conștient frumusețea unică.

Actrița laureată de două ori cu premiul Oscar, a reușit un succes unic în rândul colegelor ei italiene. Totodată, de-a lungul anilor ea a rămas o apariție strălucitoare. A impresionat în mod deosebit prin apariția din ultimul ei film în care a apărut, în 2020 , adaptarea „The life ahead”.  În acest film regizat de fiul său mai mic, Edoardo Ponti, chiar și trăsăturile „Mamei Rosa”, pe care a portretizat-o, strălucesc cu farmec tineresc.

Sophia Loren arată fabulos la 88 de ani

Sophia Loren a fost asociată dintotdeauna nu numai cu frumusețea, ci și cu eleganța și luxul. Cu toate acestea, actrița a considerat mereu că atracția și plăcerea sunt mai puțin o chestiune de genetică și mai mult o chestiune de strălucire. „Nimic nu face o femeie mai frumoasă decât credința că este frumoasă”, a mărturisit aceasta.

Deși încrederea în sine stă la baza farmecului pe care îl emană, Sophia a acordat întotdeauna o atenție deosebită felului în care arată. Așa că a avut grijă să își păstreze frumusețea cu ajutorul unor trucuri simple care sunt cel puțin la îndemâna oricui.

Sophia Loren arată fabulos la 88 de ani
Sophia Loren fotografiată de Greg Williams pentru British Vogue

Trucuri de înfrumusețare

Hidratare cu ulei de măsline

Uleiul de măsline de înaltă calitate, presat la rece, din surse organice, ocupă un loc important printre produsele de frumusețe folosite de Sophia Loren. Aceasta nu căuta doar produse îmbogățite cu ulei de măsline extravirgin, ci folosea uleiul direct pentru îngrijirea pielii. Îl aplica fie pe față sau pe corp, unde dorea să își facă pielea mai suplă și vibrantă.

Uleiul de măsline are un efect bun asupra pielii datorită conținutului de grăsimi, dar conține și vitamine, minerale și antioxidanți. Așadar, nu-i de mirare că uleiul presat din măsline ocupă un loc important și în rutina de îngrijire a actrițelor Jennifer Lopez sau Catherine Zeta Jones.

Frunză de mentă pentru pungile de sub ochi

Sophia Loren a preferat dintotdeauna să folosească ingrediente simple și ieftine pe lângă produsele cosmetice scumpe consacrate. De exemplu, și-a tratat eficient pungile de sub ochi cu frunze de mentă mărunțite.

Eficiența frunzelor de mentă a fost deja confirmată de știința medicală. Datorită efectelor sale antiinflamatoare și de restricție a porilor, menta poate juca un rol în rutina de înfrumusețare.

Alimentație sănătoasă

Unul dintre atuurile principale ale Sophiei Loren a fost fără îndoială silueta în formă de clepsidră, iar actrița a păstrat acest dar al geneticii cu disciplină de-a lungul vieții. Așadar, a preferat mereu o alimentație sănătoasă și o dietă echilibrată.

Nu a urmat niciodată o dietă strictă, ci a preferat să-și asculte semnalele corpului pentru a consuma cu moderație aproape orice. La baza alimentației sale se află dieta mediteraneană cu leguminoase, cereale integrale, scoici, măsline, alimente integrale, fructe, legume și ulei de măsline. Sophiei Loren îi place să mănânce dar și să gătească. Astfel că aceasta a publicat mai multe cărți de bucate, iar gătitul a ajutat-o să mențină o relație sănătoasă cu mancarea.

sursă foto: instagram.com

Citește și cât sport să faci într-o săptămână ca să te menții în formă

9.2 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.