Trucul pentru ca florile de liliac să reziste mai mult timp în vază. Ce pun în apă cei mai iscusiți grădinari

Așa te vei putea bucura mai mult timp de parfumul lor

Scris de: Daoud Andra

01 May. 2023

Trucul pentru ca florile de liliac să reziste mai mult timp în vază. Ce pun în apă cei mai iscusiți grădinari

Florile de liliac sunt printre cele mai parfumate flori de primăvară. Dacă sunt puse în vază, acestea inundă întreaga casă cu mirosul lor, iar pentru a te bucura de ele cât mai multe zile, trebuie să ții cont de câteva trucuri. Ce să faci pentru ca florile de liliac să reziste mai mult timp în vază și ce poți pune în apă.

Secretul pentru ca florile de liliac să reziste mai mult timp în vază

Liliacul înflorit, indiferent că este alb sau violet, are un parfum aparte. În această perioadă, peste tot este plin de lilieci în floare, iar piețele sunt, de asemenea, pline de buchete înmiresmate. Indiferent că ai rupt câteva crengi de liliac direct din pom sau le-ai cumpărat, cu siguranță îți dorești să te bucuri cât mai multe zile de parfumul acestor flori.

Citește și: Ce să pui în apa lalelelor ca să reziste cât mai mult timp în vază. Ingredientul banal de mare ajutor, trucul uimitor

Pentru ca liliacul și orice altă floare să reziste cât mai mult timp în vază, trebuie să ții cont de câteva trucuri. În primul rând, apa din vază trebuie să fie rece și proaspătă. Indiferent ce flori ai pune în vază, nu uita că apa ar trebui să fie schimbată zilnic sau o dată la două zile.

Taie ramurile de liliac cât mai scurt, astfel încât apa să ajungă repede prin tijă până la flori. Fă o tăietură oblică, astfel încât să mărești suprafața de absorbție a apei. Îndepărtează frunzele care sunt pe tulpini, pentru a menține apa cât mai curată. Atunci când sunt frunze în apă, acestea mucegăiesc destul de repede și florile vor avea de suferit.

Citește și: Ce să pui în apa florilor să reziste mai mult. Trucuri simple care le ajută să se mențină proaspete în vază

Ce să adaugi în apa din vază

Pentru ca tulpinile să nu mucegăiască, este important ca apa să fie schimbată cât mai des. De asemenea, poți adăuga anumite ingrediente care au rol antimicrobian și antifungic și care păstrează apa curată de la o zi la alta.

Pune câteva picături de zeamă de lămâie în apa din vaza în care ai liliacul sau orice altă floare. În acest fel, prelungești durata în care te poți bucura de florile pe care le ai în vază. Poți adăuga și o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, pe care îl dizolvi în apă.

Citește și: Flori cu viață lungă. Pot rezista chiar și câteva săptămâni în vază

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este că vaza cu flori nu ar trebui să stea în preajma unei surse de căldură. Nu pune vaza lângă calorifer sau în bătaia directă a razelor soarelui, dacă nu vrei ca florile să se ofilească repede.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe
9 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *