Unde să ții, de fapt, plantele ca să crească repede și spectaculos. Locul din casă în care se simt cel mai bine

Unde să ții, de fapt, plantele ca să crească repede și spectaculos. Locul din casă în care se simt cel mai bine

Știm că obținerea unei grădini perfecte în interiorul locuinței nu este o sarcină ușoară, așa că vă oferim un sfat simplu care vă va ajuta să determinați cele mai potrivite locuri pentru plantele voastre, atât în timpul iernii, cât și în timpul verii, pentru a le ajuta să crească sănătoase. Veți fi plăcut surprinși de rezultatele obținute!

Cum să îți păstrezi plantele în stare perfectă

Exact când părea că menținerea plantelor decorative într-o stare perfectă este o sarcină dificilă, am aflat că există câteva metode practice care ne pot ajuta în această misiune.

Pentru iubitorii de plante, este esențial să înțeleagă importanța plasării acestora în locurile potrivite pentru a se menține într-o stare perfectă.

Plante pe care să nu le așezi în proximitate
 

O grădină sau o colecție de plante de interior poate adăuga o notă vibrantă și reconfortantă în casă sau spațiul dvs., dar pentru a le menține sănătoase și viguroase, trebuie să acordați atenție atât necesităților specifice ale fiecărei plante, cât și mediului în care sunt plasate.

Citeste si: 5 plante care aduc noroc și bani. Ce trebuie să ai neapărat în casa ta, trucul care atrage prosperitatea

Care este locul din casă care ajută la creșterea acestora

Locul potrivit pentru plante în casă joacă un rol esențial în dezvoltarea și creșterea sănătoasă a acestora.

Înainte de a vă decide unde să amplasați plantele dvs., este important să luați în considerare mai mulți factori, cum ar fi nevoile specifice ale fiecărei plante, cantitatea de lumină naturală disponibilă în zona respectivă, temperatura și nivelul de umiditate.

Haideți să descoperim împreună unde se află locul ideal.

Te poate interesa si: Cele 4 greșeli care îți distrug plantele de apartament. Secretul pentru ghivece pline cu flori

Unde trebuie să așezi plantele

În timpul verii, este recomandat să plasați plantele lângă ferestre.

Este bine de știut că în această perioadă a anului, zilele sunt mai lungi și nopțile mai scurte, ceea ce înseamnă că geamurile vor acumula o cantitate considerabilă de căldură pe parcursul zilei.

În loc să le așezați direct lângă ferestre, ar trebui să le găsiți un loc în care să primească lumina solară, dar să fie ferite de razele directe ale soarelui.

Majoritatea plantelor au nevoie de lumină pentru fotosinteză. Asigurați-vă că le amplasați în zone unde primesc cantitatea potrivită de lumină naturală, dar evitați să le expuneți în locuri unde vor fi expuse la curenți reci sau la temperaturi extreme.

Vezi si: Unde să pui plantele-talisman ca să atragi fericirea și norocul în casa ta. Așa te păzești de toate necazurile

Pe de altă parte, iarna, când temperaturile sunt mult mai scăzute, este recomandat să mutați plantele suculente aproape de ferestre pentru a beneficia de căldura naturală.

Nu uitați să aveți un program sau o planificare pentru îngrijirea plantelor care vă va ajuta să aveți grijă de vegetația dvs. în mod organizat și eficient.

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce are Doinița Oancea de pe platoul “Inimă de țigan” în casă
5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *