Ziua în care nu e bine să dai bani cu împrumut. Cei care o fac sunt predispuși la pierderi, ce arată o veche superstiție

Nu mai proceda în acest fel.
Ziua în care nu e bine să dai bani cu împrumut. Cei care o fac sunt predispuși la pierderi, ce arată o veche superstiție

O superstiție celebră spune că există o zi în care nu trebuie să împrumuți bani, iar persoanele care încalcă această regulă se expun riscului de a suferi pierderi financiare considerabile. Astfel, îți recomandăm să citești articolul de mai jos și să eviți cu orice preț să faci acest lucru, dacă vrei ca bugetul tău să nu fie afectat.

Când nu este bine să dai bani cu împrumut

Tradițiile și superstițiile transmise de-a lungul generațiilor ne spun că există o zi specifică în care nu este recomandat să împrumuți bani, chiar și membrilor familiei tale. Această credință susține că încălcarea acestei reguli ar putea duce la riscul de a suferi pierderi financiare semnificative.

Astfel, această superstiție, transmisă din generație în generație, are menirea de a furniza o formă de protecție împotriva potențialelor prejudicii financiare.

Ziua în care nu e bine să dai bani cu împrumut
Superstiții legate de bani

Citește și: Când nu e bine să dai bani, de fapt. Pierderi uriașe, conform unei vechi superstiții

În conformitate cu învățăturile populare, persoanele care nu respectă această superstiție privind ziua când este interzis să dai bani cu împrumut sunt „predispuse la pierderi uriașe.” Această zi interzisă se referă, de fapt, la fiecare zi de luni și la toate datele de 1 din calendarul anual.

Alte superstiții legate de bani

Pe lângă superstiția referitoare la ziua când este interzis să dai bani cu împrumut, există și alte credințe românești legate de bani. Una dintre cele mai răspândite superstiții cu privire la bani se concentrează asupra cadoului unui portofel.

Potrivit acestei tradiții, este inacceptabil să oferi un portofel gol ca dar! Conform superstiției, atât pentru a-ți proteja propriul buget, cât și pentru a asigura prosperitatea celui căruia îi faci cadou portofelul, acesta trebuie să conțină cel puțin un ban.

Valoarea acestui ban poate fi simbolică, sub forma unei monezi sau bancnote, cu condiția să nu oferi un portofel complet gol. O altă superstiție binecunoscută legată de bani se referă la modul în care îți întâmpini noaptea de Anul Nou.

Vezi și: 3 locuri din casă în care să ascunzi banii. Așa vei avea mereu noroc în viață

Potrivit acestei credințe, pentru a evita problemele financiare în noul an, este esențial să ai bani în portofel și în buzunare în noaptea de Revelion.

De ce nu e bine să ridici banii de la răscruce de drumuri

Dacă găsim bani pe jos, adesea avem obiceiul de a-i lua. Cu toate acestea, se spune că banii găsiți în intersecții sau la răscruce de drumuri ar trebui să fie evitați, deoarece se consideră că aceștia aduc nu doar pierderi financiare, ci și probleme de sănătate grave.

Te poate interesa și: Ce să scrii pe frunza de dafin, înainte de a o pune în portofel sau în poșetă. Secretul care atrage banii în viața ta

Un alt obicei legat de bani se referă la modul în care îi oferim sau primim. Este esențial să nu dăm bani cu mâna stângă, deoarece există credința că aceștia vor fi cheltuiți fără rost. În schimb, banii ar trebui să fie dați și primiți doar cu mâna dreaptă, astfel încât să se întoarcă la noi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *