Secretul celor mai bune șnitele de pui. Ingredientul special pe care trebuie neapărat să-l adaugi

Scris de: Oana Matei

19 Mar. 2023

Secretul celor mai bune șnitele de pui. Ingredientul special pe care trebuie neapărat să-l adaugi

Șnițelul este unul dintre preparatele preferate de copii dar adevărul este că, un șnițel bun, crocant la exterior și suculent la interior, este pe placul oricui. Rețeta originală este făcută din carne de vițel , dar orice altă carne, tăiată fin, este folosită pentru a pregăti aceste fileuri pane și prăjite. În alte locuri din lume, șnițelul se mai numește ”alla millanese” sau, originalul șnițel ” wienner schnitzel”.  În această categorie se află și escalopul ( deși nu este un pane) datorită tăieturii specifice a bucății de carne care se numește schnitzel (schnitt= tăietură).  La noi, cele mai accesibile șnițele sunt cele din carne de porc sau de pui. 

Care este secretul pentru un șnițel suculent  din piept de pui

Pentru că pieptul de pui tinde să se usuce la prăjire, mai jos îți arătăm cum poți face șnițele din piept de pui crocante la exterior și moi la interior.

  • pieptul de pui nu se bate cu ciocanul de șnițele. Fiind o carne fragedă, se zdrobește imediat. Recomandarea este ca feliile de carne pentru șnițel să fie tăiate, pe lung, cu cuțitul, de grosimea dorită. Pentru șnițel grosimea feliei de carne este ideală să fie de 0,5 centimetri.
  • feliile de carne, astfel tăiate, pentru a rămâne suculente după prăjire, se marinează pentru minim o oră.

Ce ingredient să adaugi pentru frăgezirea cărnii

  • pe lângă ulei și condimentele preferate, marinata trebuie să conțină și un ingredient acid, cum ar fi: oțet, zeamă de lămâie, kefir sau suc de ananas. Acidul ajută la frăgezirea cărnii, astfel, șnițelul din piept de pui va fi moale și suculent.
  • pane-ul se prepară clasic: făină- ou- pesmet. Dacă dorești o crustă mai groasă, se repetă pașii. Pentru a fi mai ușor de pregătit, se pune fiecare ingredient pentru pane în caserole separate, alăturate.
  • Condimente pentru pane: în oul bătut se pune un praf de sare, în pesmet poți adăuga după preferințe: ierburi aromatice, parmezan, praf de chili sau de usturoi, etc.

Cât timp se prăjesc șnițelele de pui

  • Prăjirea șnițelului se face în baie de ulei. Uleiul trebuie să fie în cantitate suficientă astfel încât, șnițelul să nu atingă fundul vasului. Șnițelul se prăjește la foc mediu, timp de 2 minute pe fiecare parte sau până devine auriu.
  • După prăjire, este de preferat ca șnițelul să se scurgă de excesul de ulei pe un grătar, nu pe șervețele absorbante. Uleiul îmbibat în acestea vor înmuia crusta șnițelului.
  • Șnițelele de pui se servesc cu garnitură de cartofi prăjiți sau natur, legume la grătar și sos de iaurt cu usturoi. De asemena, merg de minune și cu o salată mare verde stropită cu zeamă de lămâie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.5 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *