Rețete - Pagina 4 din 149 - Ego.ro

Rețete

De Ionuț Vieriu | 04 Jun. 2025

Cea mai bună înghețată cu căpșuni, gata în câteva minute. Rețetă de sezon

Desertul perfect pentru vară? Înghețata de căpșuni pregătită acasă, în doar câteva minute! În zilele toride, nu există nimic mai reconfortant decât o porție de înghețată rece, aromată și naturală. […]

Citește mai mult
Cea mai bună înghețată cu căpșuni, gata în câteva minute. Rețetă de sezon
De Dumbrăveanu Bianca | 02 Jun. 2025

Un mousse care nu dă greș! Cum faci cel mai simplu mousse de căpșuni acasă, fără coacere

Pentru momentele în care vrei un desert proaspăt, aromat și rapid de preparat, mousse-ul de căpșuni este soluția ideală. Nu ai nevoie de cuptor, nu e nevoie de ingrediente sofisticate […]

Citește mai mult
Un mousse care nu dă greș! Cum faci cel mai simplu mousse de căpșuni acasă, fără coacere
De Dumbrăveanu Bianca | 30 May. 2025

Secretul ardeilor murați crocanți care rezistă luni întregi. Două rețete ușoare care nu dau greș

Dacă îți plac ardeii iuți și vrei să-i păstrezi proaspeți și crocanți toată vara, luna iunie este momentul ideal pentru a-i mura. Fără conservanți, fără fierbere, cu ingrediente simple și […]

Citește mai mult
Secretul ardeilor murați crocanți care rezistă luni întregi. Două rețete ușoare care nu dau greș
De Ionuț Vieriu | 27 May. 2025

Secretul bucătarilor profesioniști. Cum ajută cojile de banană la frăgezirea cărnii la cuptor

Într-o eră în care sustenabilitatea și inovația culinară merg mână în mână, bucătarii profesioniști surprind din nou. Un truc recent devenit viral pe rețelele de socializare demonstrează că unele dintre […]

Citește mai mult
Secretul bucătarilor profesioniști. Cum ajută cojile de banană la frăgezirea cărnii la cuptor
De Dumbrăveanu Bianca | 16 May. 2025

Borș din corcodușe: acreala naturală care dă gust ciorbelor de altădată

În satele românești, unde tradițiile culinare se păstrează cu grijă, multe gospodine continuă să pregătească rețete transmise din generație în generație. Una dintre aceste rețete, mai puțin cunoscută în zonele […]

Citește mai mult
Borș din corcodușe: acreala naturală care dă gust ciorbelor de altădată
De Dumbrăveanu Bianca | 15 May. 2025

Trucul bulgarilor care transformă ciorba de găină. Secretul unei supe gustoase

Ciorba de găină este un preparat prezent în multe gospodării. În Bulgaria, acest fel de mâncare tradițional capătă un plus de savoare datorită unor tehnici transmise din generație în generație. […]

Citește mai mult
Trucul bulgarilor care transformă ciorba de găină. Secretul unei supe gustoase
De Dumbrăveanu Bianca | 14 May. 2025

Cum se face pâinea „ca la mama acasă” în gospodăriile albaneze

Pâinea ocupă un loc de cinste în cultura gastronomică albaneză, fiind mult mai mult decât un simplu aliment. Pentru albanezi, pâinea este un simbol al ospitalității și al vieții de […]

Citește mai mult
Cum se face pâinea „ca la mama acasă” în gospodăriile albaneze
De Dumbrăveanu Bianca | 28 Apr. 2025

Rețeta perfectă de pastramă pentru 1 Mai

Ziua de 1 Mai se apropie, iar pentru mulți dintre noi aceasta înseamnă relaxare, grătare și mâncare tradițională alături de familie și prieteni. Printre preparatele nelipsite de pe mesele românilor […]

Citește mai mult
Rețeta perfectă de pastramă pentru 1 Mai
De Ionuț Vieriu | 22 Apr. 2025

Ce faci cu mâncarea rămasă de la Paște. Trucuri utile ca să o reutilizezi fără risipă

După sărbătorile pascale, mulți români se confruntă cu aceeași problemă: frigiderele pline de mâncare rămasă. Ouăle roșii, friptura de miel sau pui, cozonacul și mezelurile ocupă spațiu, iar riscul ca […]

Citește mai mult
Ce faci cu mâncarea rămasă de la Paște. Trucuri utile ca să o reutilizezi fără risipă
De Dumbrăveanu Bianca | 18 Apr. 2025

Prețul deserturilor de Paște îi pune pe gânduri pe români: cât costă pasca și cozonacul Dubai

Cu doar două zile înainte de Paște, pasca și cozonacul Dubai par să fie printre cele mai căutate produse de pe mesele românilor. În ciuda prețurilor ridicate, comenzile nu contenesc, […]

Citește mai mult
Prețul deserturilor de Paște îi pune pe gânduri pe români: cât costă pasca și cozonacul Dubai
Feature Articles
Dumbrăveanu Bianca
10 garnituri care transformă orice friptură într-o masă specială
Friptura este unul dintre preparatele preferate de români, iar alegerea unei garnituri potrivite poate transforma complet experiența mesei. Garniturile potrivite evidențiază aromele cărnii și adaugă…
Dumbrăveanu Bianca
Ghimbirul: Aliatul natural împotriva disconfortului digestiv? Ce spun experții
Ghimbirul a fost folosit de secole pentru problemele digestive și rămâne popular și astăzi. Întrebarea care se pune des este dacă ghimbirul funcționează cu adevărat…
Dumbrăveanu Bianca
Cum au reușit Serghei și Cora Mizil să construiască o căsnicie de peste 30 de ani: „Secretul e ...
Serghei Mizil, cunoscut pentru personalitatea sa excentrică și libertină, a reușit să-și găsească liniștea în viața personală alături de Cora Mizil, cu care formează un…